Kyteman

Extra show van The Jam Sessions in Tivoli Oudegracht.

Op 26 mei speelt The Kyteman Orchestra: The Jam Sessions nog een laatste extra show in Tivoli. Met zes concerten op rij is The Kyteman Orchestra de allerlaatste act in Tivoli Oudegracht voordat de locatie definitief zal sluiten. De kaartverkoop start op donderdag 24 april om 10uur via www.tivoli.nl.

Met een gloednieuw project genaamd The Jam Sessions staat The Kyteman Orchestra opnieuw op de Nederlandse podia. The Jam Sessions staat eigenlijk voor het begin. Geen vooraf bepaalde setlist, geen ingestudeerde nummers, zelfs geen afgesproken akkoordenschema’s. Zodra de jam start, is het onmogelijk te zeggen wat er zal gebeuren. Kyteman gaat dit keer puur op het gevoel af. Iedere avond brengen ze een unieke show waarvan slechts herinneringen achterblijven. Herinneringen zijn er om gedeeld te worden daarom brengen ze een live album uit bestaande uit de beste stukken van deze tour.

In februari van dit jaar is Tivoli gestart met Tivoli Tijdloos. Hierin neemt het Utrechtse poppodium in een reeks van 38 concerten afscheid van de locatie Oudegracht. Alle artiesten in deze reeks hebben door de jaren heen een bijzonder band opgebouwd met de Oudegracht. The Kyteman Orchestra is met zes shows op rij de allerlaatste act in de Oudegracht. Op 21 juni 2014 opent Tivoli de nieuwe locatie TivoliVredenburg.

Kyteman heeft de afgelopen jaren zijn strepen verdiend bij het Nederlandse publiek. In 2009 veroverde hij de muzikale harten van velen met zijn eerste album The Hermit Sessions. Na het afronden van het album gaat hij op tour door Nederland met “Kyteman’s HipHop Orkest”. In maart 2012 kwam Kyteman met het succesvolle vervolg album genaamd ‘The Kyteman Orchestra’. Ook in 2012 brachten Kyteman en zijn orkest de grote zalen en festivals in Nederland in extase met hun vlekkeloze live performance.

THE KYTEMAN ORCHESTRA – THE JAM SESSIONS

Maandag 26 mei 2014
Tivoli Oudegracht, Utrecht
Entree: € 27.00 (exclusief servicekosten)
zaal open: 19:30uur
aanvang: 20:15uur

De kaartverkoop voor het concert van The Kyteman Orchestra start aanstaande donderdag 24 april om 10.00uur via  www.tivoli.nl.

Foto: Paul Barendregt