Lowlands

Nieuwe namen bekendgemaakt.

Van 15 t/m 17 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de tweeëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag worden veertien nieuwe acts aan het programma toegevoegd.

 De boomlange Belg Stromae verovert Nederland pijlsnel met zijn aanstekelijke elektronische pophits vol house- en hiphopelementen. Stond de man met het vlinderstrikje begin dit jaar nog in de clubs, op Lowlands vinden we hem op het grootste podium terug.

De een hoort er Metallica in, de ander Elvis Presley. Zo was het en zo is het, bij de Deense publieksmenners van Volbeat, de band die gelijke delen vetkuiven en headbangers behaagt en daar de afgelopen jaren een glimmende reputatie mee opbouwde.

De kameleontische muziek van St. Vincent, waarvoor de termen indie, pop en rock slechts richtingaanwijzers zijn, van een vrouw die het zoet met het zuur combineert en dromerige zang afwisselt met scheurgitaar of knetterelektronica.

Jonathan Wilson is een anomalie. Niet alleen zien hij en zijn band eruit alsof ze zo uit het Californië van de vroege jaren zeventig zijn gestapt, zo klinken ze ook, tot in de intiemste naden van hun even ontspannen als meeslepende hippiefolkrock.

Het pas een jaar oude Royal Blood doet daar een killerschep bovenop en liet met zijn allesverpulverende garagerock al een spoor van opwinding na op o.a. EuroSonic en SXSW. Hun recept: een drummer met armen als boomstammen en een zanger die gitaar speelt op zijn bas, met behulp van ‘three amps and a secret code of pedals’.

The Asteroids Galaxy Tour. Van een band met zo’n naam verwacht je niets minder dan een grenzeloos avontuur en dat is precies wat je krijgt. Geïnspireerd door alles van blaxploitation soundtracks tot Primal Scream tot herhalingen van Dynasty, vormen deze Denen een psychedelische bigband met filmische en futuristische trekjes, de allerfijnste pophooks én niet te vergeten de kleinemeisjeszang van frontvrouw en medeoprichter Mette Lindberg.

Of het nu gaat om folk, punk, zigeunerjazz, country of fanfaremuziek, de Amerikanen van Larry And His Flask maken er een dolle boel van met een boel gekkigheid op het podium.

De Australische singer/songwriter Josef Salavat heeft een wonderschone hoge stem waar de al even mooie -deels elektronische, deels akoestische lagen opgebouwde indiepopballadsals een handschoen omheen glijden.

En daarnaast ook de rootsreggae met oldschool jungle van Congo Natty, poppunk van het Welshe Neck Deep, de psychedelica en surfrock van The Growlers, de Australische gypsypunkers van The Barons of Tang, ska, rumba en reggae van het Spaanse Bongo Botrako en de piepjonge nieuwe helden uit de Engelse (post-) hardcorescene: Marmozets.

Eerder werd al bekend dat o.a. The National, Queens of the Stone Age, Portishead, London Grammar, Fink, Skrillex, The Cat Empire en SOHN naar de Biddinghuizer-polder afreizen. Binnenkort wordt het programma uitgebreid met meer muziek maar ook theater, comedy, kunst, wetenschap en literatuur.

De kaartverkoop is van start via ticketmaster.nl en livenation.nl. Een festivalticket (3 dagen festival + camping) kost €195,- inclusief servicekosten. De muntprijs bedraagt net als afgelopen jaar €2,60. Op http://www.lowlands.nl/ is alle gedetailleerde ticketinformatie te vinden.

—–
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 15 + 16 + 17 augustus 2014
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/

Festivalticket (3 dagen festival + camping): €195,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Voorverkoop: lowlands.nl, ticketmaster.nl en livenation.nl. Bustickets worden vanaf 1 februari verkocht via http://www.eventtravel.nl/