Amsterdam Roots Festival

Festivalprogramma bekend.

Amsterdam Roots kent al jaren hetzelfde concept: een aantal dagen concerten in diverse podia en een afsluiting met een groots openluchtfestival. Roots Indoor (3 – 5 juli 2014) vestigt zich dit jaar in het Bimhuis, Paradiso, Melkweg en Tolhuistuin met acts als Mayra Andrade, Mamar Kassey en Grupo Niche op het programma. Roots Open Air vindt plaats op de Kop van het Java-eiland, in een wel heel weldadige line-up met o.a. Youssou N’Dour et le Super Etoile de Dakar , Anthony Joseph and the Spasm Band en Garifuna Collective. Kaarten voor Roots Open Air kosten €12,50 in de voorverkoop (dagkassa €15) en zijn online te bestellen. Net als vorig jaar mogen kinderen t/m 15 jaar gratis naar binnen op Roots Open Air.

Programma
Roots Open Air staat op zondag 6 juli (12.00 – 23.00 uur) voor elf uur lang muziek, dans en spoken word op het Java-eiland in Amsterdam. Het festival dat in de afgelopen 32 jaar telkens weer heeft weten te verrassen, laat dit jaar wederom een zeer gevarieerd internationaal programma zien. Met Youssou N’Dour et le Super Etoile de Dakar als headliner tussen het jongerengeweld van het Colombiaanse Bomba Estereo en de spoken word funk van Anthony Joseph uit Trinidad. En dan Lokkhi Terra, een hippe formatie bestaande uit musici uit Bangladesh, Cuba en Engeland, ofwel: Afro-Cubaanse salsa met Bengali folk. Net zo multinationaal is het duo Filastine & Nova, met elementen uit de hiphop, moombathon, dubstep en cumbia, opgehaald uit India, Noord Afrika en Indonesië. De elektro-percussie uit Brazilië en Zuid-Afrika van Napalma zal het festivalterrein ongetwijfeld aan het dansen krijgen. De tienkoppige Gallowstreet Brass Band begon in de Amsterdamse straten, maar maakt inmiddels menig festival onveilig. De theatrale formatie Kali Mutsa uit Chili neemt cumbiafeels als uitgangspunt, en ook de nieuwe hiphop en soul belofte Akua Naru zal op haar manier het rijk geschakeerde muzikale kleurenpallet van Amsterdam Roots Festival dieper inkleuren.

Nieuwe website
De website van Amsterdam Roots is vernieuwd en volledig aangepast, voor meer informatie kunt u nu terecht op www.amsterdamroots.nl