Die Antwoord

Nieuw album op 2 juni.

Vanuit de donkere diepte van Zuid-Afrika kwam het rave-rap duo Die Antwoord, bestaande uit NINJA en ¥O-LANDI VI$$ER, in 2009 met een knal de internationale muziekscène binnen en introduceerde de Zef-cultuur in het lexicon van de hedendaagse popmuziek. Vijf jaar, twee albums en honderden miljoenen YouTube views later verschijnt via Zef Recordz op 2 juni het langverwachte nieuwe album Donker Mag. En in de altijd continuerende missie om de Zef-cultuur te verspreiden via baanbrekende en vernieuwende videoprojecten is ook de video van leadtrack Pitbull Terrier, geregisseerd door NINJA en geproduceerd door NINJA en ¥O-LANDI, online gekomen: http://smarturl.it/pitbullterriervid.

Het is de eerste video na Cookie Thumper, dat ook is terug te vinden op Donker Mag, meer dan een jaar geleden. Een periode waarin Die Antwoord voorbereidingen trof voor de release van het nieuwe album. De hype en geruchten die als gevolg hiervan ontstonden zorgen ervoor dat de Noord-Amerikaanse tournee, die 22 mei a.s. begint, binnen no-time was uitverkocht. In augustus komt de band naar Europa voor festivals.

De macabere en verslavende natuur van de video’s van Die Antwoord dienen niet onderschat te worden. Met ZEFSIDE en Enter The Ninja, afkomstig van het debuut $O$, deelde Die Antwoord de eerste klappen uit. Ze werden tientallen miljoenen keren bekeken en bleven bij pers en publiek in groeiende mate fascineren. En terwijl die fascinatie evolueerde in honger naar meer en alle grote platenmaatschappijen achter de groep aanzaten, tekende het tweetal een miljoenendeal met Interscope. Het was geen gelukkige samenwerking en dus verbrak Die Antwoord het contract resoluut, startte Zef Recordz en bracht in 2012 het album TEN$ION uit. Als toelichting op de term ‘Zef’, dat ruwweg kan worden vertaald naar ‘gewoontjes’ en verwijst naar de tegencultuur van de lagere middenklasse in Zuid-Afrika, stelt ¥O-LANDI VI$$ER: ‘It’s associated with people who soup their cars up and rock gold and shit. Zef is, you’re poor but you’re fancy. You’re poor but you’re sexy, you’ve got style.’

Meer informatie: www.dieantwoord.com & www.facebook.com/DieAntwoord