HeavyLight

Band brengt ‘Your Kingdom’ uit.

De band HeavyLight kan op 2013 terugkijken als een succesvol jaar. Hij werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, trad op in De Wereld Draait Door en hielden ook nog optredens op tientallen radio- en televisieshows en festivals. Het wordt dus een moeilijke opgave om aan alle verwachtingen te voldoen met hun eerste album, “Your Kingdom”.

Dat lijkt echter wel gelukt. Het overgrote deel van het album bevat mooie softrocknummers als “Keep Wondering” en “Hold On”, af en toe afgewisseld door iets energiekere nummers met een hoger tempo, zoals “Hey” en “Hold on”. De enige track die niet weet te bekoren is “Leave Us Behind”: de toevoeging van dubstep voelt onnodig en onnatuurlijk aan.

De enige andere opmerking is dat de nummers wel erg veel op die van Coldplay lijken. Het (goede) gebruik van de kopstem, het tempo, de meerstemmigheid: het zijn allemaal raakvlakken met Coldplay. Geen wonder dat zij twee maanden geleden openlijk hun steun aan deze band hebben betuigd.

De muziek blijft echter staan als een huis. Voor fans van Coldplay én voor liefhebbers van softrock zeker een aanrader!

Sterren: 4,0****

Tekst: Imre Himmelbauer