Max Raabe & Palast Orchester

Nostalgie met een twist.

Dit najaar keren Max Raabe & Palast Orchester terug naar Nederland om het publiek mee te slepen naar het nachtleven van Berlijn in de jaren ’20. Op vrijdag 3 oktober is Max Raabe met de nieuwe show “Eine Nacht in Berlin” te zien in het Muziekgebouw in Eindhoven, op zaterdag 4 oktober in De Oosterpoort in Groningen en op zondag 5 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze shows start op zaterdag 24 mei om 10.00 uur via o.a. de websites van de zalen.

Ga mee terug naar de Weimar periode waar salonorkesten grote aantallen muziekliefhebbers naar de danspaleizen en balzalen trokken en waar de theaters revue en cabaret van het hoogste niveau brachten. Met Max Raabe en zijn 12-koppige orkest,  die als geen ander nummers die ruim 80 jaar oud zijn net zo fris en levendig weten te laten klinken als toen ze geschreven werden, waant iedere bezoeker zich een avond lang in de jaren ’20 van de 20e eeuw.

Gekleed in rokkostuums en de haren keurig achterover gekamd, brengen Max Raabe & Palast Orchester muziek uit de vorige eeuw met een vermakelijke twist. Max Raabe heeft namelijk niet alleen eigen nummers geheel in de stijl van de jaren twintig en dertig geschreven, maar heeft ook hits als ‘Super Trouper’ van Abba, ‘Tainted Love’ van Soft Cell en zelfs ‘Oops!…I Did It Again’ van Britney Spears in een nostalgisch jasje gegoten. Het internationaal gerenommeerde orkest en hun iconische leider krijgen – mede dankzij deze unieke interpretaties – wereldwijd staande ovaties, van Carnegie Hall tot het Kremlin. Tot zijn fans behoren o.a. shockrocker Marilyn Manson, Nina Hagen en pin-upster Dita von Teese. In thuisland Duitsland heeft Max Raabe een popstatus die te vergelijken is met die van Rammstein: beiden zijn erin geslaagd om een uniek genre ongekend populair te maken en trekken keer op keer volle zalen. Zo is de band dit jaar maar liefst 19 keer in het Berlijnse Admiralspalast te zien en in 2015 zelfs 21 keer.

Net als de voorgaande optredens in Nederland, belooft ook de nieuwe show “Eine Nacht in Berlin” een bijzondere avond met een geweldig orkest, betoverende melodieën en aanstekelijke humor te worden.

Max Raabe & Palast Orchester – Eine Nacht in Berlin

Vrijdag 3 oktober
Muziekgebouw | Eindhoven
Entree: € 39,- (excl. servicekosten)
De kaartverkoop start op zaterdag 24 mei om 10.00 uur via de website van Muziekgebouw Eindhoven, via het ticketbureau en via 040 244 20 20.

Zaterdag 4 oktober
De Oosterpoort | Groningen
Entree: € 40,- (excl. servicekosten)
De kaartverkoop start op zaterdag 24 mei om 10.00 uur via de website van De Oosterpoort, Ticketmaster Nederland en 0900 – 300 12 50 (€ 0,45 p/m).

Zondag 5 oktober
Koninklijk Theater Carré | Amsterdam
Entree: vanaf € 36,- (excl. servicekosten en € 1,- restauratiefonds Carré)
De kaartverkoop start op zaterdag 24 mei om 10.00 uur via de website van Carré, via de kassa en 0900 – 25 25 255 (€ 1,30 p/g). Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de website van Ticketmaster, 0900 – 300 1250 (€ 0,45 p/m) en de bekende voorverkoopadressen.
Kijk voor meer informatie over Max Raabe & Palast Orchester op www.palast-orchester.de of op Facebook.