Robert Cray

 Robert Cray Band – In My Soul.Op zijn nieuwe – zeventiende – studioalbum kijkt zanger/soulman Robert Cray terug op een alweer 40-jarige carriere. Daarin staat zijn authentieke gitaarsound wederom centraal. Hij wist er miljoenen harten mee te veroveren en wereldhits mee te scoren als ‘Give Me The Night’.  Op ‘In My Soul’ laat Cray zich graag  inspireren door het geluid van classic soul  van de labels Chess en Stax, dat hij weer gebruikt voor het creeeren van een tijdloos geluid. Cray had vele hits in zijn lange muzikantenloopbaan, waaronder ook het soulnummer 634-5789 van Wilson Pickett, een duet met Tina Turner. Op In My Soul brengt hij covers van onder meer Lou Rawls, Otis Redding en Bobbie Bland en dat doet hij met verve. Cray is niet alleen een meesterlijke gitarist, maar ook zijn sensueel-getinte, soms ook rauwe stem is alles sinds de moeite waard. Daarom is deze mooie plaats vol ouderwetse soul en blues dan ook een prachtige aanwinst voor de cd-kast (AR)**** 1/2