Sherry Dyanne

Sherry Sunday – Inspired by Beyoncé.

Op zondag 25 mei geeft jazz zangeres Sherry Dyanne een lunchconcert in de North Sea Jazz Club (Amsterdam) en op zondag 29 juni in Bird (Rotterdam). Tijdens haar populaire ‘Sherry Sundays’ zingt Sherry Dyanne nummers van haar album ‘Sing Me a Song’, afgewisseld met muziek van artiesten de haar inspireren. Na zangeres Sia, waar zij op dit moment haar Sherry Sundays aan wijdt, zullen vanaf eind mei hits van Beyoncé onderdeel van het repertoire zijn.

Waarom Beyoncé?

Sherry Dyanne: “Beyoncé is een icoon. Ze straalt kracht, eigenheid, plezier, vrouwelijkheid en veel zelfvertrouwen uit. Na het zien van een live show of videoclip van Beyoncé wil ik altijd van alles ondernemen! Zoals weer op dansles, omdat ik dat zo leuk vond of nog meer aan details werken van mijn eigen shows. Beyoncé is daarom dè inspiratie van de volgende Sherry Sunday.”

Beyoncé

Eind jaren ’90 werd Beyoncé bekend als zangeres van Destiny’s Child, waarmee ze 60 miljoen platen verkocht. Als solo artiest ging ze daar nog eens overheen met 118 miljoen verkochte platen. Naast het schrijven van hits is Beyoncé ook actrice en modeontwerpster. Sinds haar laatste album ‘Beyoncé’ met veertien tracks en zeventien bijbehorende videoclips is ook het feminisme onderwerp van gesprek in alle media aandacht rond de zangeres.

Sherry Dyanne

Sherry Dyanne bracht enkele jaren geleden haar debuut cd ‘Sing Me a Song’ uit, dat op 11 zenders tot album van de week verkozen werd en vier sterren kreeg van Nu.nl, Jazzism en Grazia. Haar stem voert je mee naar de dagen van Billie Holiday, Dinah Washington, versgebakken appeltaart en nostalgische jazzclubs. Ze stond onder andere op het podium met Sheila E., Michael Franti, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en wijlen George Duke. Vorig jaar speelde ze onder meer op het North Sea Jazz Festival in Nederland en Curaçao.

Foto: Harold Versteeg