The Baseballs

Duitse rock ’n roll groep voor eenmalige show in 013 naar Nederland.

Het Duitse trio The Baseballs komt op 27 september naar Nederland voor een eenmalige show in 013 Poppodium, Tilburg. Aanleiding hiervoor is het verschijnen van hun nieuwe studio-album ‘Game Day’ (Warner). De kaartverkoop voor dit concert start vandaag om 10:00 uur. Kaarten kunnen rechtsreeks worden aangeschaft via de website van 013: www.013.nl.

The Baseballs werd in 2007 opgericht in het volop van cultuur bruisende Berlijn. Dankzij hun gouden formule, het coveren van actuele hits en deze in opzwepende en dansbare rock ‘n’ roll stijl uit te voeren, wist de band al snel bij een groot publiek bekendheid en populariteit te verwerven. Het nostalgische jaren ’50 en ‘60 gevoel karakteriseert het repertoire dat uit oorspronkelijk moderne en bekende top liedjes bestaat en daarom erg toegankelijk klinkt en herkenbaar is.

In 2009 verscheen het debuutalbum ‘Strike’ dat in Nederland de 2e positie in de Album Top 100 bereikte. Op deze plaat staan hits als ‘Umbrella’ van Rihanna, ‘Crazy in Love’ van Beyoncé en ‘Hot ‘n’ Cold’ van Katy Perry. Onder andere met ‘Umbrella’ scoorde The Baseballs een enorme hit, die in ons land goed was voor een vierde plek in de Single Top 100.

Na dit debuut volgden: ‘Strike! Back’ (2010), ‘Strings ‘n’ Strips’ (2011) en ‘Good Ol’ Christmas’ (2012). Dit jaar werd aan dit rijtje ‘Game Day’ toegevoegd. Anders dan op de eerder genoemde albums, staan op dit laatste werk ook eigen nummers.

Meer informatie over The Baseballs is te vinden op www.thebaseballs.com.