Asteroid Galaxy Tour

BAND KONDIGT NIEUW ALBUM EN CLUBSHOWS AAN.De Deense band The Asteroids Galaxy Tour brengt op 15 september hun nieuwe album ‘Bring Us Together’ uit. Ter promotie hiervan zal de groep rond zangeres Mette Lindberg en producer Lars Iversen een tweetal clubshows in Nederland geven. Op 7 november spelen ze in de Melkweg (Amsterdam) en 11 november in Doornroosje (Nijmegen). Voorafgaand aan de release, is de band op 15 augustus eerst nog op Lowlands te zien. Hier zal de nieuwe plaat reeds exclusief te koop zijn.

‘Bring Us Together’ is opgenomen en geproduceerd in hun eigen studio in Kopenhagen waar The Asteroids Galaxy Tour resideert, en zal verschijnen op hun onlangs opgerichte label Hot Bus Records. Op de website van de band (www.theasteroidsgalaxytour.com) kan de titelsong vanaf woensdag gratis worden gedownload en vanaf vandaag gestreamd via deze link.

The Asteroids Galaxy Tour brak in 2008 door met o.a. de onweerstaanbare hits ‘Around The Bend’ en ‘The Golden Age’, beiden afkomstig van het debuut ‘Fruit’ (2008). Hun opgewekte muziek die een uiterst dansbare mix is van aanstekelijke beats en ijzersterke hooks, kreeg een vervolg op het tweede album ‘Out Of Frequency’ (2012) dat boordevol supercatchy popsongs staat, waaronder het nummer ‘Heart Attack’ dat door 3FM werd uitgeroepen tot Megahit.

De soulvolle retropop van The Asteroids Galaxy Tour werd in 2008 in één klap internationaal bekend dankzij de Apple reclame waarin ‘Around The Bend’ werd gebruikt (zie video). Ook bierbrouwer Heineken was gevoelig voor de enorme aantrekkingskracht van de band en gebruikte ‘The Golden Age’ in één van hun commercials (zie video). Ook artiesten als Katy Perry en wijlen Amy Winehouse waren onder de indruk en vroegen de band mee als support act.

Door de jaren heen is The Asteroids Galaxy Tour een graag geziene gast in Nederland. De groep met frontvrouw Lindberg als buitengewoon charismatische en stralende middelpunt, deed naast een groot aantal concerten in het clubcircuit ook festivals, waaronder Pinkpop, Parkpop en Zwarte Cross.

De kaartverkoop is afgelopen vrijdag 13 juni om 10:00 uur begonnen. Kaarten zijn rechtstreeks te verkrijgen via de websites van de podia. De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen te kopen. Kopers lopen namelijk het risico uiteindelijk ongeldige kaarten te hebben gekocht.

Foto: Rob Herstel