Ennio Morricone

Concert verplaatst naar 17 december.

Het concert dat Ennio Morricone op 26 juni aanstaande zou geven in Ziggo Dome Amsterdam, wordt uitgesteld naar 17 december 2014. Het concert is al een keer uitgesteld wegens gezondheidsproblemen van  Maestro Morricone. Publiek dat kaarten heeft gekocht voor dit concert krijgt automatisch bericht.

De 85-jarige Ennio Morricone heeft onlangs een rugoperatie ondergaan in verband met een hernia. Na de chirurgische ingreep kreeg hij trombose waardoor zijn herstel langer duurt dan verwacht. Hij staat momenteel onder medische behandeling en kijkt uit naar het hervatten van zijn concertreeks in de herfst. Het spijt Meastro Morricone heel erg dat hij zijn fans moet teleurstellen maar vraagt om begrip en kijkt ernaar uit iedereen te zien op 17 december.

Op 17 december zal de meest productieve componist in de geschiedenis van de filmmuziek zijn grootste en bekendste werken uit zijn meer dan 50 jarige carrière uitvoeren, samen met het Czech National Symphony Orchestra.  Maestro Morricone nam met dit orkest de filmmuziek op voor ‘The Best Offer’ waarmee hij de European Film Award won in 2013. Koor en orkest zullen bij enkele nummers begeleid worden door sopraan Susanna Rigacci.

De vijfvoudige Oscar-nominee is één van de meest iconische componisten uit de filmgeschiedenis en heeft voor meer dan 500 films muziek gecomponeerd, waaronder voor welbekende klassieke westerns als “For a Few Dollars More” en   ” A fistful of Dollars”, “The Good, The Bad and The Ugly”, “The Untouchables”, “The Mission”, “Cinema Paradiso” en meer recent Quentin Tarantino’s “Kill Bill” en “Django Unchained”.

Na concerten in prestigieuze zalen in Moskou, Parijs, Wenen, Zürich en Praag, voor meer dan 350.000 fans, is het concert van de Italiaanse Maestro Ennio Morricone in de Ziggo Dome op 17 december een niet te missen kans om het werk van dit muzikale genie te ervaren.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert op woensdag 17 december 2014.

 

VPRO presenteert

Film music by Ennio Morricone

‘The 50 Years of Music tour’

Woensdag 17 december 2014

Ziggo Dome – Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 35, € 40, € 50, € 60, € 85 (excl. servicekosten)

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.