Extrema Outdoor

Fedde Le Grand verzorgt eindshow van dancefestival.

De eindshow van dancefestival Extrema Outdoor is terug en zal dit jaar deels worden ingevuld door de beroemde dj en producer Fedde Le Grand. “Het thema van de negentiende editie ‘Nature-Man-Technology’ biedt een prachtige kapstok voor een onvergetelijk theatraal eindspektakel”, aldus Extrema’s creatief directeur Mingers. Extrema Outdoor riep veertien jaar geleden als eerste festival de eindshow in het leven en wordt sindsdien geroemd om haar originele shows. ‘XO’ vindt 12 juli voor de negentiende keer plaats aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven.

Nature–Man-Technology

Het thema is de driehoeksverhouding waarbinnen de creatieven van dancefestival Extrema Outdoor dit jaar te werk zijn gegaan. Deze invalshoek zorgt voor indrukwekkend podiumontwerp en prachtige shows.

Eindshow

Tijdens de eindshow wordt de relatie tussen natuur en technologie verbeeld. Bijzonder is dat het theatrale spektakel zich gaat afspelen te midden van het publiek. Mingers vertelt dat er speciaal voor de eindshow een dolby surround 8.1 soundscape is ontwikkeld. De festivalbezoekers zullen vanuit 8 verschillende hoeken geluiden gaan horen en overal om hen heen zullen prachtige dingen te zien zijn. “Ze gaan ogen en oren te kort komen” aldus Mingers. De succesvolle Nederlandse Dj Fedde Le Grand, die in 2008 voor het laatst op Extrema Outdoor te zien was, neemt het laatste gedeelte van de show voor zijn rekening en zal zorgen voor een Grand finale.

Openingsshow

Na het grote succes van de openingsshow vorig jaar, waarbij via een app de smartphones van het publiek een integraal onderdeel werden van de show -een wereldprimeur destijds- keert de openingsshow terug als belevingselement. ‘XO 2014’ wordt in de Quartz Arena-tent letterlijk geopend met een oerknal, waarna de bezoeker een onvergetelijke virtuele reis maakt vanuit het heelal naar onze planeet die achtereenvolgens gedomineerd wordt door natuur, mens en technologie. Met de vernieuwde app gaat Extrema dit jaar nog een stapje verder met innovatieve, technologische showtoepassingen.

Extrema Outdoor vindt dit jaar plaats op 12 juli op Aquabest nabij Eindhoven.Het festival programmeert een breed scala aan elektronische muziek op maar liefst negen podia. Naast underground helden zoals Waze & Oddyssey en Levon Vincent is ook de Nederlandse EDM goed vertegenwoordigd met onder meer Fedde Le Grand, Laidback Luke, Dannic en Afrojack. Op veler verzoek keert het technogenre terug. Jeff ‘The Wizard’ Mills is in goed gezelschap met de technohelden Ben Sims en Len Faki. Nieuw is de Kryptonite Stage waar de warme techhouse van onder meer Oliver Koletzki en Finnebassen te horen zijn. De organisatie laat verder weten zich te verheugen op de bijzondere audiovisuele show van Baauer en het live-optreden van het Belgische wonderkind Netsky.

Bezoekers van het festival kunnen naast de muziekprogrammering genieten van theateroptredens, kunstinstallaties, intieme eetgelegenheden en de vele relaxplekken om even rustig bij te komen met een lekkere cocktail aan het strand van Aquabest. Tickets voor Extrema Outdoor Nederland kosten 49 euro.