Katy Perry

ZANGERES MET PRISMATIC WORLD TOUR NAAR ZIGGO DOME.

SUPERSTER KONDIGT EUROPESE TOURNEE AAN, IN VERVOLGING OP HAAR WERELDTOURNEE IN 2015

“The most brilliantly bonkers and full on entertaining concert of the year. Five stars.” Financial Times

Volgend op het grote succes van haar huidige shows in Groot-Brittannië, waarover zowel fans als recensenten razend enthousiast zijn, kondigt superster Katy Perry vandaag aan dat ze weer naar Europa komt in 2015, om 18 landen aan te doen met haar Prismatic World Tour, waaronder een show in de Ziggo Dome in Amsterdam, op maandag 9 maart 2015

Katy Perry’s derde studioalbum PRISM  kwam in oktober 2013 direct op de nummer 1-positie binnen bij iTunes in maar liefst 97 landen, waarmee het album zorgde voor de bestverkopende week uit Perry’s carrière en ze de bestverkopende vrouwelijke artieste in de eerste week na de release van een nieuw album in 2013 in de VS werd. Sinds de release zijn er 6 miljoen albums verkocht over de hele wereld. De eerste single, Roar, werd een wereldhit en schoot naar de nummer 1-positie op iTunes in 96 landen, waarmee het Perry’s achtste nummer 1-hitsingle in de Billboard Hot 100 werd. Roar is inmiddels wereldwijd 10 miljoen keer over de toonbank gegaan en was in Canada de bestverkopende single binnen één week. Daarna ging Dark Horse door naar de eerste plek in 38 landen op iTunes en veroverde een top 5-plek in 90 andere landen in de wereld!

In 2013 behaalde Katy Perry ook de meeste Twittervolgers van alle wereldsterren, werd zij ambassadeur voor UNICEF, ontving ze twee Grammy Award-nominaties (voor Song of the Year en Best Pop Solo Performance), speelde ze een verpletterende versie van Roar onder de Brooklyn Bridge tijdens de MTV Video Music Awards en won tevens de prijs voor Beste vrouwelijke artiest bij de MTV European Music Awards.

Ter promotie van haar album verscheen ze onlangs in Saturday Night Live en was ze te zien in Good Morning America, The American Music Awards, Ellen en andere shows in de VS; ook was ze te zien bij de X-Factor in Canada, de Graham Norton show, de Jingle Bell Ball en het iTunes Festival in Groot-Britannië; Le Grand Journal en de NRJ Awards in Frankrijk; Schlag Den Raab en The Voice in Duitsland; de X-Factor en Sunrise in Australië; bij de X-Factor in Italië; Music Station en Sukkiri in Japan.

Het eerste deel van Katy Perry’s wereldtournee begon deze week in Groot-Brittannië, waarna een uitgebreid tourschema voor 2014 en ook 2015 spoedig zal worden aangekondigd. Voor meer informatie en tourdata zie http://www.katyperry.com/events/

3FM presents

KATY PERRY  – THE PRISMATIC WORLD TOUR

9 maart 2015, Ziggo Dome – Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur. Entree: vanaf €35 (excl. servicekosten)