London Calling

Spoon naar tweede editie London Calling Festival.

De tweede editie van het London Calling festival in 2014 vindt plaats op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november. De eerste twee namen zijn bekend: Wild Child en Spoon en vooral de laatste is een naam op trots op te zijn. De band wilde zelf graag op het festival spelen en krijgt – net als The Walkmen twee jaar geleden – de ruimte om een volledig concert te geven. Spoon speelt op zaterdag 1 november en Wild Child de dag ervoor. De voorverkoop begint vrijdag 27 juni om tien uur.

Spoon is al twintig jaar één van de meest consistent presterende Amerikaanse indierockbands. De groep rond zanger/gitarist Britt Daniel is niet meer weg te denken uit het alternatieve-poplandschap. Aan het begin van augustus komt het nieuwe album ‘They Want My Soul’ uit en de vooruitgesnelde single ‘Rent I Pay’ is weer een prachtig voorbeeld van hoe goed Spoon weet wat een indieliedje is en hoe dat moet klinken. Het is al weer vier jaar geleden dat de band live te zien was in Nederland en wie ze onlangs op het Primavera festival zag, die zag een band topvorm.

De Amerikaanse folkband Wild Child valt in het genre indie zoals het ooit bedoeld is, want  zowel het eerste als het tweede album is volledig mogelijk gemaakt door crowdfunding. De band rondom singer-songwriters Alexander Beggins en Kelsey Wilson maakt ontzettend aanstekelijke, voornamelijk akoestische folkmuziek. Live doen de twee dit met behulp van een vijfkoppige band. In 2013 werd de band reeds uitgeroepen tot “Best Indie Act” én “Best Folk Act” op het jaarlijkse SXSW festival.

London Calling

Datum: vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november

Aanvang: 18:30

Entree: 20,- excl. lidmaatschap

Passepartout: 35,- excl. lidmaatschap

Voorverkoop vanaf vrijdag 27 juni