PITCH

PITCH: Laaste namen en blokkenschema.

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juli 2014 vindt de vierde editie van PITCH plaats in Cultuurpark Westergasfabriek te Amsterdam. Vandaag worden negentien nieuwe namen toegevoegd waarmee het programma compleet is. Bovendien is het blokkenschema gepubliceerd.
Hoewel Nathan Fake twee jaar geleden zijn laatste volledige plaat afleverde, heeft hij verre van stilgezeten. Onlangs kwam zijn nieuwe track Vanish North uit met zijn karakteristiek meeslepende sound die je geregeld op onverwachte plekjes raakt zonder club-onvriendelijk te worden.

Als iemand heeft bewezen dat je geen album nodig hebt om in de schijnwerpers te blijven staan, dan is het Typhoon. Deze Zwolse rapper is een klasse apart in Nederland. Debuut ‘Tussen Licht en Lucht’ dateert van 2007, maar daarna liet hij van zich horen met geweldige singles, indrukwekkende samenwerkingen en vooral ijzersterke optredens.

Voor de ongrijpbare ruimte tussen de regels is er The Acid, het niet in één niche te vangen trioproject van Ry X, de Britse producer Adam Freeland en de Amerikaan Steve Nalepa. The Acid kleedt bass, synths, gitaren en zelfgetrokken fieldsamples spiernaakt uit en duwt ze zonder pardon het natte weiland in, waar ze alleen onder de warme tenor van Ry X kunnen schuilen.

The Field is de hypnotiseur van de minimale techno. Niemand kan je beter betoveren dan deze in Berlijn woonachtige Zweed. Hij legt een beat neer die hij met gemak een minuut of tien laat doorlopen, maar verandert constant kleine details en voor je het weet hangt je mond open en heeft hij je in zijn macht. Lees

Na een gospelontbijt, een lunch van Prince en Aretha Franklin en wat Tricky en Björk voor het avondeten gaat Seven Davis Jr. de nacht in met ontzettend eigenwijze house en zijn bijzondere, goed getrainde stem. De Amerikaan heeft lange tijd gezocht naar zijn eigen stijl, en nu hij die heeft gevonden, laat SDJR ook niet meer los.

Vroeger overviel Guerilla Speakerz nog wel eens andermans feestjes: met een man of twintig en een soundsystem een kleine club binnenwandelen en na een kolkende dubstepmob van een kwartier gewoon weer naar buiten. Tegenwoordig trekt het Nederlandse dj-/producerduo Daniel Scholtens en Marlon Yasol op eigen poster volle vloeren.

Zet Casper Tielrooij & KC the Funkaholic back to back en er gaat een wereld van de wildste en meest obscure muziek voor je open. Tijdens deze editie zie je Nuno Dos Santos & Jorn Liefdeshuis in één set: een match made in heaven, met als gevolg een kolkende massa op de dansvloer. Op het podium vliegt FS Green over de grenzen van hiphop heen en laat hij ook moombahton, house, uk garage en elektronica horen. AkkA staat ook wel bekend als solide gouden resident van prima feestjes als Subway en Cable die nooit zonder de nieuwste en heetste releases van huis gaat. Even voorstellen? Know V.A. kun je kennen van solide sets op Lowlands, Mysteryland, ADE of 5 Days Off. Henry X slaat met funky, Afrikaans smakende elektronische muziek een solide brug tussen Afrika, Nederland en de rest van de wereld.

Je kunt je snor laten staan, een fixie kopen, de hipste kleren dragen en de nieuwste tatoeages laten zetten, maar nog steeds zul je niet zo cool zijn als Mr. Wix. Met de prachtige stem van Hay en de strakvaste productiehand van Kühlen slaat Tears & Marble in als de brandweer. In hoog tempo, maar in een easy groove volgen juweeltjes van remixes, mash-ups, demo’s en originals elkaar op, Malawi heeft de beat en is niet bang om hem te gebruiken. Als de ene helft van Lustige Lola & Weltschmerz kent Lola de meeste clubs, feesten en festivals van binnen en buiten. Bij zijn label noemen ze zijn sound mistige, knetterende katermuziek, wat Torus niet belet om heerlijke remixes van onder meer Wacka Flocka Flame te maken. Tijd om de naam Sunny Sjoerd te laten vallen, die voelt wat het publiek wil en dat mengt met zijn eigen goede smaak. Veel cellisten kiezen voor de veilige boezem van het klassieke orkest. Behalve M aarten Vos dan, die experimenteert er flink op los.

Eerder werd al bekend dat o.a. Massive Attack, Richie Hawtin, Moderat, SBTRKT Caribou, Banks en FKA twigs dit jaar op PITCH staan. Het volledig programma en het blokkenschema staan op www.pitchfestival.nl

PITCH 2014

Cultuurpark Westergasfabriek – Amsterdam
Vrijdag 4 juli 2014: 14.30 – 03.00u
Zaterdag 5 juli 2014: 14.00u – 03.00u