Stromae

Extra show in Ziggo Dome.

Wegens groot succes geeft Stromae op vrijdag 21 november een extra concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 6 juni om 10.00 uur.

In de afgelopen maanden is de Franstalige Stromae uitgegroeid tot een waar fenomeen. Zijn album ‘Racine Carrée’ heeft inmiddels de platina status bereikt in ons land en met zijn combinatie van indrukwekkende teksten en dansbare, hitgevoelige producties raakt hij een snaar bij een groot publiek.

Stromae (een anagram van Maestro) scoorde in 2010 in meer dan 50 landen al een enorme hit met ‘Alors On Danse’. In de zomer van vorig jaar was het de aanstekelijke zomerhit ‘Papaoutai’ welke overal te horen was en zijn chanson ‘Formidable’ is nog steeds immens populair. Stromae wordt onder meer door de impact van dit nummer gezien als een moderne Jacques Brel. Zijn nieuwe single ‘Ta Fete’, het officiële WK-lied voor het Belgische team, is ook te horen op het album Racine Carrée’.

Na de lovende recensies voor zijn concert in Heineken Music Hall afgelopen april waren ook de kaarten voor de eerste Ziggo Dome show op 20 november binnen no-time uitverkocht. Met een extra concert op 21 november en optredens op zowel Pinkpop als Lowlands dit jaar is de Belgisch- Rwandese producer en singer –songwriter voorlopig niet uit de spotlights weg te slaan.

Afgelopen zaterdag was een 3Doc documentaire over Stromae te zien op Nederland 3, met een interview vlak voor zijn concert in Amsterdam en enkele opnames van de show. De muziekspecial is terug te zien via; http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1422195

Foto: Paul Barendregt