The Hague African Festival

Afrikaanse klanken op zonovergoten Haagse Plein.

Op 1 juni vond The Hague African Festival – het enige echte Afrikaanse Festival in Nederland – weer plaats in Den Haag. Ditmaal niet op het Spuiplein maar op Het Plein. Daar was gezelligheid troef als altijd.

Alles zat mee tijdens het festival. Tijdens een overgoten dag konden duizenden bezoekers van The Hague African Festival weer uitbundig genieten van tropisch getinte klanken.

Op de Sankofa Stage was er een gevarieerd muziek- en dansprogramma te bewonderen. Daar waren de Burundi drummers met hun trommelgeweld een van de hoogtepunten naast Oke Sene uit Senegal die ook geboren lijkt voor het drummen.

Heel bijzonder was het optreden van Dobet Gnahore . Deze charismatische dame uit Ivoorkust is een grote ster. Wát een stem en wát een show! Dhobet is niet alleen een fantastische zangeres maar ze bespeelt ook de percussie, naast verschillende Afrikaanse instrumenten. Een onvergetelijk optreden!

Aan de Congolese band Wasifu de eer om The Hague African Festival 2014 op gepaste wijze af te sluiten. Natuurlijk met een wervelende show waarbij de voetjes allemaal van de vloer gingen. Een perfect einde van een mooie dag. The Hague African Festival mag zich weer opmaken voor 2015!

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada