Welcome To The Village

Rondé wint laatste podiumplek Welcome to The Village.

Indieband als beste uit de bus in wedstrijd 3FM Serious Talent

De Utrechtse indieband Rondé heeft de laatste podiumplek op het Welcome to The Village festival gewonnen. Dit werd gistermiddag bij Barend & Wijnand op 3FM bekendgemaakt. Welcome to The Village en 3FM Serious Talent organiseerden samen een contest voor de laatste plek. Met de bevestiging van Rondé is het programma dan ook helemaal compleet. De band speelt naast onder andere Band of Skulls, Balthazar, De Staat, Daniël Norgren en nog ruim 80 andere acts uit binnen- en buitenland. Welcome to The Village vindt op 18, 19 en 20 juli 2014 plaats in natuurgebied de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden. Weekendtickets gaan via welcometothevillage.nl voor €65,- over de toonbank, en er zijn nog beperkt dagkaarten te koop.

Rondé is een indieband uit Utrecht en Amesfoort. De bandleden uit alle hoeken van het land leerden elkaar kennen op de Herman Brood Academie. Dat deze band meer is dan een schoolprojectje wordt al snel duidelijk. Single Run is een heerlijke indiehit en doet soms denken aan de euforie van bijvoorbeeld Of Monsters and Men. Een prima match voor het fijnste festivaldorp van Nederland.

De band is de laatste bevestiging voor Welcome to The Village. Met bijna 90 acts is de muziekprogrammering rond. Met grote internationale en landelijke bands als Band of Skulls, Balthazar, De Staat,  lokaal talent en alles wat daar tussen zit. Samen met vier noordelijke dancecollectieven werd een uitgebreid nachtprogramma geprogrammeerd met onder andere De Sluwe Vos, Baikal en Nuno dos Santos. Het volledige programma is te bekijken op de website.  In de komende weken wordt er nog een bomvol programma rondom (media)kunst, literatuur en taal bekendgemaakt.

Het debuut van Welcome to The Village in 2013 werd gekozen tot beste muziekfestival van het jaar. Het festival was met vierduizend bezoekers uitverkocht. Tickets voor Welcome to The Village zijn te koop via welcometothevillage.nl. Weekendtickets kosten €65,-, campingtickets gaan weg voor €15,-. Dagkaarten zijn vanaf €35,- te koop.

“Welcome to The Village – een plek waar je vooraf al heimwee naar hebt”