Amsterdam Dance Event

Internationale merken en artiesten naar Amsterdam voor ADE Playground.
Met onder andere Ableton, Native Instruments, Waves, Hans Zimmer, Boy George en Junkie XL

Op de negentiende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE), dat dit jaar van 15 tot en met 19 oktober plaatsvindt, komen internationale Gear & Software merken en wereldsprekers op ADE Playground samen om de nieuwste producten te presenteren en hun kennis en ervaring te delen. Centrale ontmoetingsplaats is Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond dat gedurende de vijf dagen het ADE Playground Gear programma en de ADE MusicTalks host. Reeds bevestigde sprekers zijn filmcomponist Hans Zimmer, DJ en zanger Boy George en filmcomponist en producer Junkie XL.

ADE Playground is een vijfdaags programma dat bestaat uit pop-up stores, (gear) workshops en masterclasses, fotografie, beeldende kunst, films en documentaires, die allen ‘dance cultuur’ als verbindende factor hebben. Met inmiddels 30 locaties verspreid door de stad vond de organisatie het hoog tijd voor een centrale plek voor het ADE Playground Gear programma en de ADE MusicTalks. Daarom wordt dit jaar de Brakke Grond tot een ‘Producers Hub’ gedoopt; een plek waar producers, DJ’s en topmerken samenkomen.

Voor de komende editie organiseert ADE met topmerken als Ableton, Native Instruments en Waves een inhoudelijk gear programma met masterclasses, productpresentaties en workshops. Daarnaast zal er veel focus op artiesten en producers zijn met ADE MusicTalks, een reeks intieme gesprekken met topsprekers uit de hele wereld. Enkele prominente namen die al bevestigd zijn, zijn onder andere de wereldwijd bekende Duitse filmcomponist Hans Zimmer, de Britse DJ en zanger Boy George en de Nederlandse producer en filmcomponist Junkie XL.

Het ADE Playground Gear programma in de Brakke Grond is gratis toegankelijk, met uitzondering van de ADE MusicTalks. Hiervoor dienen bezoekers een ADE Card te kopen.

In de aanloop naar het festival wordt het volledige programma bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden op: www.amsterdam-dance-event.nl

Het Amsterdam Dance Event vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober en wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma. Official partner ADE: Samsung.