Bahamas

CANADESE SINGER-SONGWRITER BAHAMAS DIT NAJAAR TERUG IN BITTERZOET.

Op vrijdag 21 november presenteert Paradiso opnieuw een intiem optreden van  de intrigerende Canadese singer-songwriter Bahamas in Bitterzoet. De kaartverkoop voor deze enige show in Nederland dit jaar start op vrijdag 18 juli om 10.00 uur via de website van Paradiso, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Afie Jurvanen, bekend onder de naam Bahamas, heeft in korte tijd met zowel zijn samenwerkingen met o.a. Feist als met zijn solowerk diepe indruk weten te maken. Met zijn debuutalbum ‘Pink Strat’ uit 2009 en opvolger ‘Barchords’ (2012) heeft de autodidactische Canadees diverse nominaties voor de toonaangevende Juno Awards in de wacht weten te slepen. Ook de pers is lovend over Bahamas. Zo noemt de Los Angeles Times zijn tweede album “A gorgeous, full-bodied recording that revels in spare but intensely flavorful textures. It’s that delightfully rare kind of record that commands an instant replay” en schrijft de New Yorker ‘Barchords’ als “A reserved yet melodically rewarding exploration of relationships and heartache”.

Na eerder het voorprogramma van de immens geliefde Jack Johnson in de Heineken Music Hall te zijn geweest én twee goed bezochte solo-shows in Amsterdam en Rotterdam, lijkt ook de rest van Nederland langzaamaan in de ban te raken van de zomerse sound van de Canadese singer-songwriter: de singles ‘All The Time’ en ‘Stonger Than That’ afkomstig van zijn in augustus te verschijnen album ‘Bahamas Is Afie’ zijn door onder andere Pinguin Radio positief ontvangen. “Beide songs zijn prachtige klinkende Beatlesque poppareltjes van het kop staart model met in geval van All The Time een heerlijk averechtse gitaarsolo” – Pinguin Radio. 

 

Paradiso presenteert
BAHAMAS
Vrijdag 21 november 2014
Bitterzoet| Amsterdam
Entree: € 11,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop start op vrijdag 18 juli om 10.00 uur via de website van Paradiso, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

 

Kijk voor meer informatie over Bahamas op www.bahamasmusic.net of op Facebook.