Benjamin Clementine

BENJAMIN CLEMENTINE OP 7 DECEMBER 2014 IN LANTARENVENSTER.

Motel Mozaique en LantarenVenster presenteren Benjamin Clementine op zondag 7 december 2014 in de grote zaal van LantarenVenster in Rotterdam. De kaartverkoop voor dit solo-optreden start op woensdag 23 juli om 10.00 uur via de voorverkoopkanalen van LantarenVenster.

Singer-songwriter Benjamin Clementine (25) is een fascinerende verschijning; als een clochard neemt hij op blote voeten plaats achter de vleugel, om vervolgens de sterren van de hemel te spelen. Zijn muziek is een merkwaardige combinatie van de rauwe groove van Nina Simone met het theatrale van de vroege David Bowie. Clementine heeft Ghanese roots en groeide op in Noord-Londen. Op een dag verruilde hij het regenachtige Londen voor een bestaan als straatmuzikant in Parijs. In een metrostation waar hij alle voorbijgangers betoverde werd hij vervolgens ontdekt door een Franse platenmaatschappij. Het label Behind bracht de EP Cornerstone uit en sindsdien zoemt Clementine’s naam rond. In oktober vorig jaar maakte hij zijn tv-debuut in het beroemde BBC programma ‘Later… with Jools Holland,’ waar hij met zijn krachtige stem, pianospel en excentrieke uiterlijk het respect verdiende van Jools, de kijkers én niemand minder dan Paul McCartney. Eind augustus 2014 verschijnt de nieuwe EP van Benjamin, getiteld Glorious You.

 

“’Cornerstone’ is packed with emotion: loneliness, fear and isolation – driven by relentless piano and haunting lyricism that recalls Clementine’s difficult past.” – The Lines of Best Fit

 

“An extraordinary new musical talent. Incredible” ***** – Evening Standard

 

“The 24 year old marries the intimacy of Antony Hegarty with the passion of Aretha Franklin and the intensity of Edith Piaf, delivering his introspective lyrics about integrity and vulnerability with an almost operative soul sensibility that recalls Nina Simone” – The Independent

 

BENJAMIN CLEMENTINE

zondag 7 december 2014

LantarenVenster – grote zaal (zit – en staanplaatsen)

zaal open 20.00 / aanvang 20.30

Tickets a €15 (ex. Servicekosten) zijn vanaf woensdag 23 juli om 10.00 uur verkrijgbaar via LantarenVenster.

 

lantarenvenster.nl  |  motelmozaique.nl