Blommenkinders Festival

Terug naar de sixties met Blommenkinders in Roosendaal.

In Roosendaal is in het prachtige Vrouwenhofpark alweer de 7e editie van het jaarlijkse “Blommenkinders”festival gehouden.

Ingrediënten:

Een prachtige halfronde arena voor kleinkunst kunstenaars en een groot grasveld met aan beide kanten aan de kopzijde een groot concert podium waar vanuit het aanwezige publiek van de ene na de andere kant kon lopen om te genieten van de aanwezige bands.

Op de 7e editie van “Blommenkinders” traden op de beide hoofdpodia 60er en 70er jaren super bands op als My Brainbox (ft Jan Akkerman en Bert Heerink), Massada en Focus .

Verder uit België de Black Sabbath tribute band “Nightwitches” met als festivalopener de geweldige band Foul Play.

Met heerlijke Rhythm en blues en Soul cover songs van o.a. Stevie Wonder, Sam and Dave en James Brown werd het zonovergoten publiek muzikaal getrakteerd en in heerlijke Flower Power sferen gebracht.

Verder was er een AC/DC tribute band genaamd IC/TC en de band Farstreet met gitarist Jasper Verstraaten in de gelederen.

Op het kleinkunst podium o.a. Joop Fischer en Jessica van Noord , Dimitri van Toren ,blues talent Ralph de Jong, Jan de Bruijn en Kathleen Vandenhout.

Presentatie van het festival was in handen van omroep Brabant radiodiva Eefke Boelhouwers .

Op het kleinkunst podium veel belangstelling ofwel volle bak.

Op het festival markt terrein kon met genieten van de diverse kraampjes met 60ies en 70 ies hebbedingetjes waaronder lp’s uit die tijd waarmee ontbrekende gaten in de lp verzameling gedicht konden worden.

Er was verder een handtassenlezeres Darla Davina die via een tas in je ziel kon kijken, men kon Oldtimers en VW Vans bewonderen .

Zelf deel uitmaken van de bekende Beatles “Abbey Road” hoes om zo even in de schoenen van de heren Beatles op de Abbey Road zebra te staan, het kon allemaal daar in Roosendaal.

Om eens en een keer een ander festival te bezoeken als de reeds bekende festivals in Nederland is dit Blommenkinders festival echt een aanrader voor volgend jaar wellicht als alweer de 8e editie zal plaatsvinden .

Voor verslag en foto’s:

Hans Colijn