GusGus

IJSLANDSE BAND MET NIEUW ALBUM NAAR NEDERLAND.

Na zeven jaar afwezigheid komt de IJslandse synthpop band GusGus eindelijk weer eens in Nederland voor een eenmalig optreden. Op 29 november is het muzikale gezelschap te zien tijdens het Explore The North Festival in Leeuwarden. Aanleiding hiervoor is hun recent verschenen album ‘Mexico’. De kaartverkoop start per direct. Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via de website van het festival.

GusGus is opgericht in 1995. Aanvankelijk als film en acteurs collectief, maar raakte gaandeweg vooral bekend vanwege de elektronische muziek die ze uitbrachten. De band experimenteert weliswaar met verschillende stijlen, echter zijn het techno, house-beats en trip-hop die hoofdzakelijk weerklinken in hun repertoire.

In het oprichtingsjaar verscheen het eerste studioalbum van GusGus. Sindsdien heeft de band nog acht platen uitgebracht waarvan ‘Mexico’ onlangs uitkwam (via Kompakt/NEWS). Deze langspeler, waarop een fijne en dansbare mix van 80’s synthpop, 90’s trance en UK garage staat, is momenteel op de 3voor12 Luisterpaal te beluisteren.

Na concerten in 2003 en 2007 komt de band eindelijk weer naar Nederland.

Meer informatie over GusGus is te vinden op www.gusgus.com.