John Grant

Zanger geeft bijzonder concert in Caprera.

Op dinsdag 22 juli presenteerde Patronaat de Amerikaanse zanger en muzikant John Grant in Openluchttheater Caprera te Bloemendaal.

John Grant brak in 2010 door met zijn debuutalbum, ‘Queen Of Denmark’, dat in Engeland door MOJO magazine werd uitgeroepen tot Album of the Year en ook in ons land werd het album bejubeld met unanieme lofzang. Afgelopen jaar keerde hij terug met een nieuw album, ‘Pale Green Ghosts’, dat werd opgenomen in Ijsland en gastbijdrages bevat van Sinead O’Connor. Op het album is te horen dat hij donkere, elektronische elementen aan zijn katoenfluwelen composities heeft toegevoegd. Met zijn diepe stemgeluid, die immense emoties oproept, weet John zijn publiek muisstil te krijgen.

Ook in Caprera waren de bezoekers diep onder de indruk van het optreden van John Grant. In zo’n sfeervol theater kwamen zijn liedjes optimaal tot hun recht. Vietnam, It’s Easier en I Wanna Go To Marz kwamen voorbij net als een speciale versie van Glacier, opgedragen aan de slachtoffers van de noodlottige vliegramp.

Singer-songwriter Yori Swart verzorgde het mooie voorprogramma.

Fotografie: Harold Versteeg Photofresh.nl