London Calling

Vier nieuwe bands toegevoegd aan najaarseditie.

Voor de najaarseditie van London Calling op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november zijn opnieuw vier bands toegevoegd: Phantogram, Coves, Gengahr en Southern. Eerder werd al bekend dat Sebadoh, Spoon, The Bohicas en Wild Child naar het festival in Paradiso komen. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan.

Line-up vrijdag 31 oktober: The Bohicas, Phantogram, Gengahr, Southern e.a.
Line-up zaterdag 1 november: Sebadoh, Spoon, Coves e.a.

Phantogram is een tweekoppige electrorockband uit New York. De leden Sarah D. Barthel en Joshua M. Carter vermengen zoetgevooisde zang, ietwat luie beats en rauwe randjes in de vorm van vuig gitaarwerk en duistere elektronica.  Of, zoals ze het zelf zeggen; ritmes van de straat, synthesizers uit de ruimte, wervelende gitaren met gecombineerde technologie en organische texturen. ‘Voices’ is het nieuwe album.
https://soundcloud.com/phantogram

Gengahr maakt indiepop, die klinkt als een midzomernachtfeest in een klein dorpje. Lo-fi, licht triest maar zonnig. De band uit North Dakota is pas sinds oktober 2013 bezig en wordt reeds vergeleken met Unknown Mortal Orchestra, MGMT en Youth Lagoon. Het debuutalbum is in de maak en de vooruitgesnelde single ‘Fill My Gums With Blood’ is al een zeer smakelijk voorproefje. De verwachtingen zijn hoog.
https://soundcloud.com/gengahr

Beck Wood en John Ridgard zijn samen Coves en klinken als The Kills die Nico coveren of als The Raveonettes die Lana del Rey nadoen. De muziek is een combinatie van moderne electronica en sexy vocalen met een jaren zestig sound en een shoegaze saus. Dit jaar kwam het debuutalbum ‘Soft Friday’ uit en kreeg van de NME een 9.
https://soundcloud.com/coves


Southern
bestaat uit Thom en Lucy Southern, uit Belfast en Liverpool. Het duo maakt opzwepende broer-zussenbluesrock, die ondanks de rauwe randjes hier en daar, erg luchtig en toegankelijk klinkt. Volgens diverse Britse media nu al dé verrassende live-sensatie van het jaar. Voor fans van The Black Keys, The Raconteurs, Cage The Elephant.
https://soundcloud.com/thisissouthern

Vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november

Locatie: Paradiso

Entree: €20 dagkaart / €35 passepartout (excl. lidm.)

Open zaal: 18:00

De voorverkoop is begonnen via Ticketmaster. Kijk op www.paradiso.nl voor tickets.

Meer info: www.londoncalling.nl