The Rural Alberta Advantage

THE RURAL ALBERTA ADVANTAGE OP 27 NOVEMBER TERUG IN PARADISO.

De Canadese indie rock band The Rural Alberta Advantage komt na 3 jaar weer naar Nederland. Het trio uit Toronto, dat in 2011 voor het laatst in ons land te zien was, speelt op 27 november in Paradiso te Amsterdam. Het nieuwe album ‘Mended With Gold’ welke eind september verschijnt vormt de ruggegraat van deze tour. De kaartverkoop voor dit concert is inmiddels gestart. Kaarten kunnen rechtstreeks via de website van het podium worden aangeschaft.

The Rural Alberta Advantage is opgericht in 2005. Na eerst een EP te hebben uitgebracht in 2006, verscheen in 2008 hun bejubelde debuutplaat ‘Hometowns’. Hiermee wisten ze meteen voor de nodige buzz te zorgen. De band ontving veel loftuitingen van critici en deed optredens op de grootste festivals in hun thuisland Canada en ver daarbuiten. In 2011 verscheen het tweede studioalbum, getiteld ‘Departing’.

Het geluid van The Rural Alberta Advantage laat een smaakvolle mix van indie-rock, folk-rock en electro-pop horen. De band klinkt krachtig door de energie van de gitarist en de explosieve drummer. Maar de muziek klinkt ook fris en lieflijk dankzij de karakteristieke zang van de frontman en de vrouwelijke achtergrondvocalen.

Meer informatie over The Rural Alberta Advantage is te vinden op hun website www.theraa.com.