Billy Idol

Zanger komt naar Nederland voor concert.

Rocklegende Billy Idol geeft op zondag 16 november een concert in de Heineken Music Hall. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

Billy Idol is een van de grootste iconen uit de rockgeschiedenis. Zijn muzikale carrière begint in 1976 bij de punkband The Bromley Contingent. Begin jaren ’80 brengt William Michael Albert onder zijn artiestennaam Billy Idol zijn gelijknamige debuutalbum uit. Zijn eerste hit, met de opmerkelijke clip, ‘White Wedding’ scoort hij mede dankzij het MTV tijdperk. Zijn tweede album en gelijknamige hit  ‘Rebel Yell’ zorgen voor zijn wereldwijde doorbraak. Daarna volgen grote hits als ‘Eyes Without a Face’, ‘Sweet Sixteen’ en ‘Hot in the City’.

De release van zijn nieuwe album ‘Kings & Queens of the Underground’ staat gepland in oktober. Het is het eerst album sinds ‘Devil’s Playground’ uit 2005.

Afgelopen zomer ging zijn Europese zomertour op 7 juni van start op het Sweden Rock Festival en eindigde op 4 juli in Luxemburg. Binnenkort maakt hij meer data van zijn wereldtournee bekend.