Dropkick Murphys

Punkband bezoekt Nederland voor concert in Klokgebouw.

Op 3 februari 2015 komt de Amerikaanse punkband Dropkick Murphys voor een concert naar Klokgebouw, Eindhoven. De kaartverkoop voor dit concert begint aanstaande vrijdag 15 augustus om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Als we teruggaan naar de oorsprong van Dropkick Murphys, komen we uit in het jaar 1995, ergens in een Iers-katholieke arbeidersbuurt van Boston (Massachusetts). In de kelder van een kapperszaak aldaar werd volop geëxperimenteerd met het mixen van punk, Ierse folk, rock en hardcore. Geïnspireerd door bands als Stiff Little Fingers, The Pogues, AC/DC, The Clash, The Misfits en Motörhead ontstond daaruit het unieke geluid van Dropkick Murphys, wat naast de acht studio-albums nu al bijna twintig jaar leidt tot vrolijke concerten, meezingende menigtes en circle pits. Compleet met gitaren, mandolines en doedelzakken zullen zanger Al Barr en de overige zes ‘fighting Irish’ ook in 2015 weer op pad gaan. Begin van dit jaar is het nieuwste album van Dropkick Murphys uitgekomen, getiteld ‘Signed and selad in blood’ en onlangs stond de band op Jera on Air. Het laatste eigen concert vond echter alweer twee en half jaar geleden plaats. Gelukkig dus dat Nederland tijdens de komende tour niet overgeslagen wordt en er op 3 februari in het Klokgebouw weer luidkeels en vrolijk mee geschreeuwd kan worden met hits als ‘Fields Of Athenry’, ‘Walk Away’,  ‘I’m Shipping Up To Boston’, het officiële Boston Red Sox clublied ‘Tessie’ en ‘The Warrior’s Code’. De support act wordt bekend in een later stadium.