Jesse Boykins III

New Yorkse zanger naar MC Theater.

Donderdag 4 september presenteert MC theater de New Yorkse zanger Jesse Boykins III. Na twee succesvolle optredens komt Jesse Boykins III weer naar MC Theater. Ditmaal met vers materiaal van zijn nieuwe album Love Apparatus. 

Hij is terug! Na twee succesvolle optredens komt Jesse Boykins III weer naar MC Theater. Ditmaal met vers materiaal van zijn nieuwe album Love Apparatus.

Na het verschijnen van zijn soulvolle ep Dopamine: My Life On My Back en de door critici geprezen lp The Beauty Created werd hij genomineerd voor een Soul Train Award en kreeg hij de kans de hele wereld over te reizen met zijn Romantic Movement Tour. De afgelopen drie jaar verschenen nog de platen Way of a Wayfarer en Zulu Guru, die hij samen met producer MeLo-X maakte. Daarnaast breidde Boykins zijn muzikale sound uit naar andere gebieden door samenwerkingen aan te gaan met artiesten als Machinedrum, The Foreign Exchange, Theophilus London, Sinden en Full Crate. Afgelopen april verscheen zijn laatste plaat, Love Apparatus, waarop je een eclectische sound van soul, elektro, hiphop en funk vindt.

World Soul
De New Yorker noemt zijn muziek World Soul, een muziekstijl die naar eigen zeggen alle genres, generaties en culturen overstijgt. Trage elektronische ritmes en uitgerekte synthesizers, besprenkeld met teksten die het poetische aanraken.

Multi-talent
Liefde, lust, vrouwen, romantiek en relaties, dat zijn doorgaans de muzen van Jesse Boykins III. Hij zet daarmee de traditie van iconen als D’Angelo, Maxwell en Bilal voort. Jesse gaat echter nog een stap verder. Hij verwerkt de onderwerpen namelijk ook in zijn werk als dichter, producer en documentairemaker… en dat alles “dipped in the freshest gear”.

Datum: donderdag 4 september
Tijd: aanvang 20:30 uur, deuren open om 19.30 uur.
Tickets: 15 euro (excl. servicekosten)