Mirel Wagner

Fins/Ethiopische zangeres maar MC Theater.

Fins/Ethiopische zangeres naar Nederland voor concert.

Zondag 14 september presenteert MC theater de Fins/Ethiopische zangeres Mirel Wagner. Mirel zal 18 augustus haar tweede album uitbrengen en het ontvangt nu al goede recensies. Waaronder een van De Volkskrant die het album van ‘intense schoonheid’ noemt en het vier van de vijf sterren geeft.

Minimale middelen, maximaal effect

Het Finse talent met Ethiopische roots schrijft al sinds haar 16de karakteristieke blues- en folkliedjes. En met karakteristiek bedoelen we ‘doordrongen van gloom en doom’. Het vormt al twee albums een zwarte draad in haar werk. Leven en dood, hoop en wanhoop ze behoren tot de basisonderwerpen in de muziek maar de afwezigheid van opsmuk en haar duistere presentatie geven de nummers een onmiskenbare diepgang mee.

Critici roemen haar vermogen om met mininmale middelen te kunnen ontroeren. Ondanks (of beter gezegd: dankzij) het gebrek aan instrumenten, koren of andersoortige vocale trucjes weet Mirel Wagner met slechts een simpele gitaarslag de kern van haar onderwerp te benoemen. Het leverde haar vergelijkingen op met iconen als Nick Cave en Leonard Cohen

When The Cellar Children See The Light Of Day
18 augustus is haar album When The Cellar Children See The Light Of Day uitgekomen (een titel die niets te wensen overlaat). Een album waarvoor ze naar het noorden van Finland trok, ver weg van ‘luxes’ als electriciteit en centrale verwarming.Gelukkig plukt ze daar nu de vruchten. Het album werd enthousiast ontvangen. Mojo Magazine bijvoorbeeld waardeerde het album met vijf van de vijf sterren: “Brace yourself, this album is more clinging than quicksand. It is uncompromising transcendent voodoo”. Onlangs presenteerde ze de clip van haar single The Dirt. Een clip die zij overigens zelf heeft geregisseerd.

14 september is MC Theater “The Cellar” en zal Mirel Wagner ons voorzien van “The Light Of Day”.

Datum: zondag 14 september
Start: 20.30 uur, deuren open 20:00 uur
Tickets: € 12,- (excl. servicekosten)