Speedfest

Speedfest # 9 is coming! 

,,Niks geen weekje eilandhoppen in Griekenland of een roadtrip door Amerika. We hebben het veel te druk met de voorbereidingen voor Speedfest.” Aan het woord is Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock en gastheer/mede-organisator van het voornoemde jaarlijkse harde rock ‘n’rollfestival. ,,November lijkt op dit moment nog ver weg maar geloof me: twee keer met de ogen knipperen en het is alweer zover. Inmiddels hebben we wél een reeks gave namen aan het programma toegevoegd: Doomriders (USA), Slapshot (USA), Diablo Blvd (BE), Banane Metalik (FR), The Deaf (NL) en …You Will Know Us By The Trail Of Death (USA).”

De negende editie van de internationaal gerenommeerde ‘Grand Slam van de Rock’ vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 november in het Eindhovense Klokgebouw. Vorige maand werden Turbonegro, Napalm Death, Midnight, The Fuzztones en Peter Pan Speedrock zelf aangekondigd. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt.

De bands
Peter: ,,Deze bands zijn een prima mix van muziekstijlen zoals de Speedfestbezoekers en wij het zelf graag zien. Het theatrale Banane Metalik gooit het over de gore rock ‘n’rollboeg en met old school veteranen Slapshot halen we mooi de top van de hardcore-eredivisie binnen. De eigenzinnige stijl van Boston geweldenaars Doomriders laat zich lastig omschrijven – noem het van mijn part gerust heavy rock. Dat geldt trouwens evenzeer voor het genre overstijgende …Trail Of Death, dat live altijd knalt. Ook intens zijn de Haagse garagerockers van The Deaf die zich steevast in het zweet werken en van elke show een feestje maken. Diablo Blvd van de Belgische stand up comedian Alex Agnew is een uitstekende heavy metalband voor fans van bijvoorbeeld Danzig en The Cult.”

Early Bird Summerdeal tickets te koop nog tot en met zondag 31 augustus
Early Bird Summerdeal tickets kosten € 35,- en zijn verkrijgbaar tot en met zondag 31 augustus; daarna geldt de reguliere voorverkoopprijs van € 40,- (dagkassa  € 45,-). Voorverkoop loopt via de nieuwe Speedfest site, via de bekende regionale voorverkoopadressen en de Primera-winkels.

In de bijlagen zijn het volledige persbericht en rechtenvrij beeld bijgevoegd. Op de website en Facebook staat alle relevante informatie over Speedfest.