Typhoon

MOTEL MOZAIQUE EN BIRD PRESENTEREN: TYPHOON.

Typhoon gooit momenteel hoge ogen met zijn nieuwe album Lobi Da Basi, de langverwachte opvolger van zijn debuutalbum Tussen Licht en Lucht uit 2007. Muziekblad OOR noemt de nieuwe plaat ‘een parel in de Nederlandse muziek en de hiphop’. Typhoon is ook een van de beste Nederlandse live-acts van het moment, dat bewees hij afgelopen weekend op Lowlands maar weer eens. Voorafgaand aan die show werd bekend gemaakt dat Typhoon en zijn liveband zich komend seizoen huisband van De Wereld Draait Door mogen noemen. Op vrijdag 31 oktober presenteren Motel Mozaique en BIRD Typhoon en zijn band in de Rotterdamse Schouwburg. De kaartverkoop voor dit concert is direct gestart.

Typhoon begon zijn carrière als 15-jarig jongetje onder de vleugels van de leden van hiphopformatie Opgezwolle. Niet lang na het winnen van de Grote Prijs van Nederland als solo-act tekende hij een contract bij hiphoplabel Top Notch en in 2007 lanceerde hij zijn solodebuut Tussen Licht en Lucht. Het album werd bekroond met een Zilveren Harp en verschillende muziekawards. Het ware succes lag echter in de shows. Op alle grote festivals, waaronder Lowlands, North Sea Jazz en Oerol, werd Typhoon een begrip.

Lobi Da Basi

Lobi Da Basi is een kleurrijk en muzikaal album geworden waarbij Typhoon de luisteraar zich thuis laat voelen door zijn kenmerkende, eerlijke en openhartige schrijfstijl. Typhoon staat voor echtheid en laat zijn stem gelden over een eigenwijze sound van blues, jazz en hiphop, geproduceerd door  A.R.T en Dries Bijlsma. De bijdrage van Typhoon’s liveband en vrienden als Benjamin Herman, Andre Manuel, Sticks, Rico, Blaxtar en Pete Philly maken van Lobi Da Basi een warme ontmoeting voor een breed publiek.

TYPHOON & support

Datum: vrijdag 31 oktober 2014

Locatie: Rotterdamse Schouwburg (Grote Zaal – vrij staan / zitten)

Zaal open: 20.00 uur / aanvang programma 20.30 uur

Tickets € 14 (ex. servicekosten) zijn per direct verkrijgbaar via Rotterdamse Schouwburg en Motel Mozaique

mctyphoon.nl  |  rotterdamseschouwburg.nl  | bird-rotterdam.nl  |  motelmozaique.nl

Foto: Anneke Ruys