Ani DiFranco

Gedreven singer-songwriter gaat los in Paradiso.

Op maandag 15 september gaf AniDiFranco een concert in paradiso. Haar nieuwe album Allergic To Water staat op uitkomen en dat is dan ook de reden van haar tour. De Amerikaanse singer-songwriter Ani DiFranco wordt ook wel ‘Little Folksinger’ genoemd. Met haar 1,50 meter moet de microfoon standaard regelmatig verzet worden, maar het maakt haar status en muzikale erfgoed zeker niet minder belangrijk. Al vanaf 1990 laat Ani DiFranco van zich horen met liederen die deels autobiografisch zijn en deels politieke onderwerpen aansnijden, zoals racisme, seksisme, homofobie en armoede. Tot 2012 bracht de werklustige zangeres haast ieder jaar een nieuwe plaat uit, afgewisseld met een handjevol live albums. Ani DiFranco is een vrouw die er om bekend staat om voor zich zelf op te komen, ‘nee’ te zeggen tegen platenlabels, en zelf met haar fans te debatteren over haar liedjesteksten. In een niet helemaal gevuld Paradiso brengt zij veel liedjes uit haar oudere werk naast nieuwe songs voor een enthousiast publiek. @Paradiso

Fotografie: Esmee Burgersdijk