Augustines

INDIEROCK FORMATIE VOOR TWEE CONCERTEN TERUG NAAR NEDERLAND.

De Amerikaanse indierock formatie Augustines komt in november voor twee concerten naar Nederland. Op 20 november is de band te zien in De Kelder in Amersfoort en 21 november in het Rotterdamse Rotown. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn via de websites van beide podia te bestellen.

Afgelopen voorjaar bezocht Augustines al ons land. Ze traden toen op in de Melkweg en op het Bevrijdingsfestival in Groningen. Beide shows waren naar aanleiding van hun tweede plaat ‘Augustines’ dat in januari van dit jaar verscheen (via Caroline Benelux). Singles afkomstig van deze plaat zijn onder andere ‘Cruel City’ (zie video), ‘Nothing To Lose But Your Head’ (zie video) en ‘Weary Eyes’ (zie video).

Augustines (voorheen We Are Augustines) werd opgericht in 2010 en is de opvolger van de in het Amerikaanse club circuit voorheen erg populaire band Pela. Door noodlottige gebeurtenissen kwam aan deze band op tragische wijze een einde. Zanger/gitarist Billy McCarthy en bassist/toetsenist Eric Sanderson pakten met lood in de schoenen en met een flinke portie rondtollende emoties de draad na enige tijd weer op.

Dit resulteerde in 2011 in het indringende debuutalbum ‘Rise Ye Sunken Ships’, dat is getekend door de zware omstandigheden waaronder de band destijds de doorstart maakte. Het geluid op deze plaat klinkt rauw, intens en persoonlijk, maar heeft prachtige pareltjes als ‘Book of James’ (zie video) en ‘Chapel Song’ (zie video) opgeleverd.

De emotionele lading lijkt grenzeloos, maar heeft therapeutisch gezien effectief gehad. De groep, aangevuld met drummer Rob Allen en blaasinstrumentist Al Hardiman, wist de ballast van zich af te schudden en het verleden te verwerken, om vervolgens terug te komen met het opener en opgewektere ‘Augustines’ dat meer opzwepend, dynamischer en luchtiger klinkt.

Op plaat weet Augustines al voor de nodige beroering en impact te zorgen, maar live is de band nog veel intrigerender en aangrijpender. Uitgegroeid tot een van de populairste must-see bands van de laatste jaren, spat de energie en het vurige karakter er van af. Puur, ongeremd vanuit het hart en met het aangeboren talent om op indrukwekkende wijze met het publiek om te gaan, staat het viertal elke show opnieuw vol overgave op het podium om de aanwezigen tot op het bot te raken.

Meer informatie over Augustines is te vinden op  www.weareaugustines.com.