Brainwash

Nieuw filosofisch festival Brainwash!.

Op zaterdag 25 oktober vindt de eerste editie plaats van Brainwash Festival, het festival dat verdieping en vernieuwing biedt door middel van literatuur, filosofie, film, comedy, theater, wetenschap en muziek. Vrijwel de hele Amsterdamse Nes wordt voor één dag omgetoverd tot the place to be om de geest te verruimen en nieuwe ideeën op te doen.

Brainwash Festival wil mensen aan het denken zetten over de grote vragen van dit moment, zowel op persoonlijk als op maatschappelijk gebied. Hoe kunnen we de wereld op een eigentijdse wijze inrichten? Hoe geven we invulling aan ons eigen leven?  Maar ook, hoe kunnen we beter omgaan met onze facebookfeed?

Aan Spinvis, Stine Jensen en het Nederlands Kamerkoor de eer om het festival om 1 uur ‘s middags te openen. Daarna kan je op de verschillende locaties workshops volgen, een filmpje pakken, theater bezoeken, de filosofische darkroom ingaan of een lezing bijwonen van de meest gerenommeerde filosofen.

Meer dan veertig sprekers zullen hun nieuwste en belangrijkste inzichten delen op Brainwash. Uit Engeland komt Alain de Botton, schrijver, filosoof en de oprichter van The School Of Life, een toespraak houden. Uit Amerika komen onder andere Jim Holt, auteur van het veelvuldig bekroonde Why does the world exist? en Eric Kaplan, tekstschrijver voor The Simpsons, Futurama en The Big Bang Theory.

En er is stand-up comedy met een filosofische inslag. Cabaretier Tim Fransen, die mede de oudejaarsconference van Theo Maassen schreef, is er bij!

Het Amsterdamse dj-collectief Malawi zal rond 1 uur ’s nachts het festival afsluiten.

Brainwash Festival is een initiatief van filosofisch conceptbureau Brandstof en Human, in samenwerking met onder meer NRC Next, The School of Life, Vrij Nederland, Das Magazin en BKB.

Brandstof stond samen met The School of Life de afgelopen drie jaar al op Lowlands met een eigen, zeer succesvol filosofieprogramma. Zo programmeerde zij de Titty Twister, een van de grootste tenten van Lowlands en hadden ze hun druk bezochte filosofisch café.

Brainwash Festival

Zaterdag 25 oktober

13.00 – 01.00 uur

Locaties: De Brakke Grond, het Comedy Theater, Frascati, NRC Restaurant Café en het Torpedo Theater

Kaarten: 47,50 via www.brainwashfestival.nl korting voor studenten en Human leden