Curtis Harding

Soulman uit Atlanta voor zes shows naar Nederland.

In november komt de Amerikaanse soulzanger Curtis Harding voor zes shows naar Nederland. De in populariteit snel groeiende jonge soulman uit Atlanta, maakt momenteel in z’n thuisland al veel indruk met zijn prachtige debuutalbum ‘Soul Power’. In Nederland verschijnt deze plaat op 19 januari (via ANTI- Records). De kaartverkoop van de concerten start op zaterdag 27 september om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Het tourschema van Harding ziet er als volgt uit:

20 november: Nijmegen, Doornroosje

21 november: Groningen, Simplon

22 november: Utrecht, Le Guess Who? Festival

23 november: Amsterdam, Paradiso

24 november: Rotterdam, Rotown

25 november: Eindhoven, Effenaar

Al in z’n vroege jaren kwam Harding in aanraking met muziek. Tijdens zijn jeugd besteedde hij veel tijd aan gospel. Na zijn verhuizing van Michigan naar Atlanta, kwam hij als achtergrondzanger terecht bij CeeLo Green. Daarnaast richtte hij ook samen met Cole Alexander, de zanger van Black Lips, de garage-soul band Night Sun op.

Een nieuwe muzikale uitdaging heeft Harding gevonden in het opbouwen van zijn solocarrière. Met zijn verrassende debuut ‘Soul Power’ is hij veelbelovend van start gegaan. De plaat staat boordevol sterk songmateriaal waarin aanstekelijke melodieën, hippe gitaarpartijen, zwierende drums en geraffineerde blaascomposities royaal aan bod komen.

Door voor een iets “schurende” benadering te kiezen, klinkt de soul van Harding juist wat rockender. Hiermee weet hij zich perfect te onderscheiden en het genre in een vlot, speels en eigentijds jasje te steken. Het hippe Amerikaanse garagerock label Burger Records had dit snel door en tekende Harding voor de Amerikaanse release.