Marika Hackman

SINGER-SONGWRITER KONDIGT DEBUUTALBUM  ‘WE SLEPT AT LAST’ AAN.

Zwoele folk omarmt door aanstekelijke melodieën. Het liefdeskindje van Nico & Joanna Newsom. Folk opnieuw gedefinieerd. Zomaar wat quotes uit de Engelse pers die gaan over singer-songwriter Marika Hackman en haar fascinerende en indringende liedjes. Na drie prachtige EP’s te hebben uitgebracht, komt op 16 februari haar lang verwachte debuutalbum ‘We Slept At Last’ uit (Dirty Hit/Caroline Benelux).

Marika Hackman begon haar muzikale carrière in 2012 met als basis de nu-folk, een genre dat haar van jongs af aan grijpt. Ze heeft er echter een wat donkere en melancholische twist aan gegeven. Deze benadering en haar opvallende stem hebben geleid tot een terugkerend maar continue doorontwikkeld geluid, dat duidelijk herkenbaar en authentiek is en waarin de schoonheid van de songs in volle sterkte schittert.

Het naar folky roots neigende ‘That Iron Taste’ is de titel van de eerste EP die Marika Hackman in 2013 uitbracht. In datzelfde jaar verscheen de meer psychedelica aan doende EP’s ‘Sugar Blind’ gevolgd door ‘Deaf Heat’ in 2014. In al haar werk tot dan toe is een duidelijke lijn van avontuurlijke songwriting terug te horen.

Dit zet zij voort op haar debuutalbum ‘We Slept At Last’, geproduceerd door Charlie Andrew (Alt-J, Nick Mulvey, Sivu), met wie Marika Hackman al langer samenwerkt. Het is een zelfverzekerde, uitdagende en eindeloos intrigerende plaat geworden, die bij elke luisterbeurt meer en meer prachtige pareltjes prijs geeft. Vooruitlopend op de release, zal binnenkort haar eerste single ‘Drown’ verschijnen. (een 5-track sampler is alvast te beluisteren, zie link in noot) .

Op 3 oktober is Marika Hackman als support act voor The Antlers te zien in Parardiso, Amsterdam.

Meer informatie is te vinden op www.marikahackman.com.