Simon Feenstra

Fries met grote stem brengt nieuwe single uit: ‘Days’De oorspronkelijk uit Bergum afkomstige Simon Feenstra brengt deze week zijn nieuwe single ‘Days’ uit. De energieke zanger, schrijver en volbloed entertainer liet een klein jaar geleden ook al van zich horen met de release van zijn in Wisseloord live opgenomen debuutalbum ‘Speak Out’. De titeltrack, ‘Speak Out’ kreeg zeer veel aandacht in een campagne, gericht tegen Poetins homobeleid.

Simons nieuwste geesteskind  ‘Days’  is een ode aan de daadkracht en de wil om verder te gaan, maar het is tegelijk gewoon een onweerstaanbaar dansnummer.

Feenstra beleefde na de release van ‘Speak Out’, een album dat met 33 muzikanten in één keer live werd opgenomen een zeer heftig jaar met hoge pieken en diepe dalen. Met zoveel te verwerken, en met muziek als toevluchtsoord schreef de zanger ‘Days’. In tegenstelling tot het eerder uitgebrachte debuutalbum (stond 6 weken in de album top 40), is ‘Days’ niet live opgenomen. Het nummer is echter geheel in stijl van ‘Speak Out’ geschreven: ‘de hand’ van de schrijver is overduidelijk hoorbaar.

In welke steekwoorden kan de muziek van Simon Feenstra worden gevangen?  Warme soul, funky jazzy pop. Oprecht en energiek.

Media tot dusver:

 

Musicmaker – November 2013 – 5/5 sterren

“Simons hoge, krachtige stem doet denken aan Stevie Wonder. Hij zingt zijn twaalf grotendeels zelfgeschreven stukken met een enorme overtuigingskracht. ‘Publiek bij de opnames is geen belemmering, maar juist een verrijking!” Hier spreekt een echte artiest! Al met al een indrukwekkend debuut van een man van wie we nog héél veel gaan horen! (Bram de Visser)”

 

NCRV Ongekend talent – 6 november 2013
“Briljante soul-, jazz-, popzanger neemt met 32 medemuzikanten one-takes (live) op.”

 

Friesch Dagblad – 18 september 2013

“Fries met grote stem en veel gevoel”

 

http://simonfeenstra.nl/

 

https://www.facebook.com/Simonfeenstra1

 

https://twitter.com/simonfeenstra