The Waterboys

SPECIALE CONCERTEN THE WATERBOYS IN PARADISO VANWEGE SPEELFILM ROBERT JAN WESTDIJK.

The Waterboys treden vrijdag 5 en zaterdag 6 december in Paradiso op, naar aanleiding van de nieuwe film ‘Waterboys’ van regisseur Robert Jan Westdijk (o.a. ‘Zusje’, ‘Phileine zegt Sorry’). Tijdens deze concerten worden opnames gemaakt van de band en het publiek ten behoeve van de volgend jaar te verschijnen speelfilm. The Waterboys zijn dit najaar niet op tournee en komen exclusief naar Amsterdam op uitnodiging van Westdijk. Voor The Waterboys zijn het twee speciale concerten in een kleinere, intiemere setting dan normaal. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 6 september via Paradiso en Ticketmaster.

Regisseur Robert Jan Westdijk vertelt trots en verbaasd: “Dit voelt als een jongensdroom. Het begon met een mail waarin ik schreef dat ik sinds de jaren ’80 fan ben en dat ik een film wil maken over een vader en zoon die dankzij de muziek van The Waterboys nader tot elkaar komen. Niet veel later zat ik in Dublin tegenover mijn muzikale held Mike Scott. Het verhaal raakte hem en nu komen The Waterboys naar Amsterdam.” Aan de beleving van het concert zullen de filmopnames niets af doen. “Ik wil de concerten in beeld brengen op de manier zoals een muziekliefhebber die ervaart.”

Twintig jaar na het daverende succes van zijn debuut ‘Zusje’ wil Robert Jan Westdijk weer op dezelfde onafhankelijke manier een film maken: zelfstandig geproduceerd, met kleine cast en crew. Westdijk: “De aankondiging van de concerten is tegelijkertijd de aftrap om met mijn team in het komende jaar deze energieke, muzikale roadmovie te maken. Iedereen die onderdeel wil zijn van dit avontuur hoop ik in de komende tijd te ontmoeten of te zien tijdens de concerten.”

The Waterboys, de band rond de Schotse zanger en gitarist Mike Scott, zijn actief sinds de jaren ’80. ‘The Whole of the Moon’ en ‘Fisherman’s Blues’ zijn hun bekendste liedjes. Rock ‘n’ roll, punk, soul en Keltische muziek zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Mike Scott. Na grote successen in de jaren ’80 werd de groep ontbonden in 1993, maar kwam in 2000 weer bij elkaar en speelt sindsdien om de zoveel tijd ook weer in Nederland. Een nieuw album van The Waterboys wordt begin 2015 verwacht.

Vrijdag 5 en zaterdag 6 december 2014

THE WATERBOYS + support act Freddie Stevenson
Paradiso | Amsterdam
Aanvang: 19.30 uur

Entree: € 32,- (excl. lidmaatschap + servicekosten)
Kaartverkoop start op zaterdag 6 september om 10.00 uur via www.paradiso.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over de film op www.waterboysthefilm.com; meer informatie over The Waterboys is te vinden op www.mikescottwaterboys.com en Facebook.

Foto: Paul MacManus