Usher

Zanger eindelijk weer naar Europa.

Voor het eerst sinds vier jaar komt Usher weer als headliner naar Europa en Groot-Britannië.

Wereldster USHER heeft vandaag aangekondigd met The UR Experience 23 steden in Europa en Groot Brittannië aan te doen. De tour gaat  op 13 februari 2015 van start met special guest Nico & Vinz en komt op woensdag 4 maart naar Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Met zijn indrukwekkende repertoire en de hoeveelheid hits uit zijn, inmiddels 20 jaar durende, carrière zal de immens populaire showman zijn fans gegarandeerd een unieke ervaring bezorgen. Zijn show omvat een frisse blik op onder meer oudere en recente hits, maar ook nieuwe nummers van zijn langverwachte achtste studio album dat binnenkort uitkomt.

“Met The UR Experience, wil ik mijn fans een wervelende show bieden, vol verrassingen en special guests,’ aldus Usher. ‘Ik verheug me erop weer bij mijn fans te kunnen zijn en ze een Usher ervaring te bezorgen die ze nog niet eerder hebben gezien of gehoord.’

Karakteristieke kenmerken als jezelf creatief uitdagen en muzikale grenzen verleggen vormen de kern van Ushers carrière, die twintig jaar geleden bij Star Search begon. Usher wordt door de Recording Industry Association of America gezien als een van de best verkopende artiesten uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis, met een totaal aantal verkochte albums van 50 miljoen wereldwijd. Hij won diverse prijzen, waaronder acht Grammy Awards en werd bestempeld als #1 Hot 100 artiest van de jaren 2000. Billboard noemde hem de op een na succesvolste muzikant van dat decennium, waarbij het album “Confessions” uit 2004 dat zijn loopbaan lanceerde, wordt beschouwd als het beste soloalbum van die jaren, waarbij het ook vijfmaal platina behaalde in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft hij ook het indrukwekkende record op zijn naam staan van vier nummer-1 hits in de UK en vijf top-5 album noteringen (waaronder drie keer op nummer 1) met meer dan drie miljoen verkochte exemp laren per album.

Momenteel werkt Usher aan zijn binnenkort te verschijnen achtste studioalbum en bereidt hij zich voor op zijn wereldtournee. Eerder dit jaar rondde hij werkzaamheden af voor zijn rol als de bokser ‘Sugar Ray Leonard’ in de film “Hands of Stone”, een biografie over kampioen Roberto Duran waarin ook Robert De Niro speelt. Deze film wordt begin 2015 uitgebracht. Daarnaast heeft Usher onlangs zijn tweede seizoen van de Amerikaanse The Voice succesvol afgerond waar hij Josh Kaufman naar de overwinning begeleidde in seizoen 6.

 

 

Funx presents

Usher – UR Experience

+ special guest Nico & Vinz

Woensdag 4 maart. Ziggo Dome – Amsterdam

Aanvang: 19:30. Entree: € 35, € 50, € 55 en € 65 (excl. servicekosten)