Insight

Insight wil Nederlands grootste onafhankelijke dance organisator worden.

Dance organisator UDC start een nieuw bedrijf met jong talent. Het bedrijf met de naam ‘Insight’ zal zich vestigen in Amsterdam. Voor 2015 staan er 15 evenementen op de planning en verwacht het 200.000 bezoekers.

UDC de organisator van onder andere Dance Valley is initiatiefnemer en investeerder van de nieuwe dance organisatie. Insight is een samenwerking van 6 dance organisatoren. Concepten die al binnen de groep vallen zijn Neonsplash,

Pal Mundo, SexedUp en Maxximize en nog een veelvoud daarvan zal binnenkort worden aangekondigd. Stuk voor stuk zijn dit sterk groeiende concepten die klaar zijn voor de volgende stap.

Naast bestaande concepten gaat het team zijn schouders zetten onder een nieuw festival in Rotterdam en een nieuw festival in de Velsen Valley van Spaarnwoude, ook is Insight hoofdhuurder en initiatiefnemer van de nieuwe evenementenlocatie Ferro Dome in Rotterdam.

Voor 2015 staan er 15 evenementen op de planning en mikt het team op zo’n 200.000 bezoekers. Het doel van Insight is om een zo breed mogelijke organisatie op te zetten over alle genres van de dance, om zo de voordelen van jaren ervaring met nieuwe kennis en energie te combineren. Hiervoor staat de groep ook open voor nieuwe initiatieven.

Brian Bout, directeur van UDC:“ We zien concepten voorbij komen met zoveel power en creativiteit dat we echt staan te kijken. Die concepten groeien enorm snel, maar krijgen door die groei vaak ook nieuwe uitdagingen.” Cor Haanappel mede-directeur van UDC en oprichter van Dance Valley voegt daaraan toe: “Met onze 20 jaar ervaring in het groot maken van dance-evenementen hebben wij de kennis, het netwerk en de middelen om ze naar het volgende niveau te tillen. Maar we zien ook dat deze jonge generatie veel nieuwe kennis kan toevoegen. Het werkt dus echt twee kanten op.”

Bijzonder is dat UDC niet zelf aan het roer gaat staan, maar de jonge organisatoren juist de ruimte wil geven en wil ondersteunen. “Wij geven ze alles wat ze nodig hebben om zo goed mogelijk te groeien en het mooiste resultaat te bereiken. De jongens die hun concepten groot gemaakt hebben weten precies waar de kracht van hun concept ligt”, zegt Brian Bout hierover “daarnaast zitten ze bovenop de nieuwe trends”.

Elwin Stevelink van Neonsplash neemt de dagelijks leiding van Insight op zich: “door alle ervaring en ondersteuning van UDC kunnen we een enorme stap vooruit maken. We kunnen onze fantasie de vrije loop laten, omdat er ineens veel meer mogelijk is.” Ook Manuel Acosta van Pal Mundo is enthousiast “Dit is voor mijn concepten een gouden kans om heel snel te groeien.”

http://www.insight-events.com