London Grammar

London Grammar zorgde in 2013 voor een ware hype rondom de release van hun debuutalbum ‘If You Wait’. In Engeland komt het album direct op de tweede positie binnen in de hitlijsten en ook in Nederland gaat het snel met het drietal na een optreden op London Calling in Paradiso en een samenwerking met Disclosure voor de populaire clubhit ‘Help Me Lose My Mind’.  De single ‘Strong’, met meer dat 10 miljoen views op You Tube, werd eerder dit jaar tot 3FM Megahit bekroond.

Frontvrouw Hannah Reid is met haar dramatisch-extatische stem het onbetwiste middelpunt van de band dat in 2009 samen met gitarist Dan Rothman en multi-instrumentalist Dot Major werd opgericht. De act heeft een sound dat ergens op het kruispunt ligt tussen The XX, Florence and the Machine, James Blake en Jessie Ware, maar dan wel met duidelijke invloeden van 90’s triphopacts zoals Portishead en Massive Attack.

@HMH

Fotografie: Harold Versteeg