Nielson

Zanger ontvangt derde gouden plaat.

Nielson heeft vanavond een gouden plaat ontvangen voor zijn single ‘Sexy als ik Dans’ in de uitzending van RTL Boulevard. Het is de derde gouden plaat voor Nielson.

 In augustus vroeg Nielson ter promotie van ‘Sexy Als Ik Dans’ aan bekende Nederlanders hun meest verleidelijke dansmoves te delen. Via social media stroomden de video’s binnen en was zijn muzikale oproep een groot succes. De single staat sinds de release al weken hoog in de Nederlandse hitlijsten en is een regelrechte zomerhit te noemen.

 Nielson: “Nooit eerder heb ik een single uitgebracht waarvan het effect zo goed te zien was in het land, ik ben supertrots!”

 2014 is tot nu toe een bijzonder goed jaar voor Nielson. Naast de gouden plaat voor ‘Sexy Als Ik Dans’ ontving Nielson een Buma NL Award en 100% NL Award voor de single ‘Hoe’ en zijn langverwachte en zeer succesvolle debuutalbum ‘Zo Van Ah Yeah’ kwam in maart uit. Nielson ontving al eerder een dubbel platina plaat voor ‘Beauty & the Brain’ en een platina plaat voor ‘Hoe’, zijn samenwerking met Miss Montreal.

Nielson’s carrière is van begin af aan waanzinnig succesvol verlopen. Zijn auditie voor het programma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’ gaf zijn carrière een enorme kickstart. Daarna won hij verschillende awards, ging hij mooie samenwerkingen aan met Miss Montreal (‘Hoe’) en BLØF (‘Mannenharten’) en lanceerde zijn zelf geschreven en geproduceerde debuutalbum.