Savoy Room

Music Matters presents Savoy Room.

Met Home Grown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét jazzgeluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen. Tijdens de editie van donderdag 13 november presenteert crossoverband Savoy Room zijn debuutalbum in BIRD.

“Professioneel, strak en muzikaal, maar bovenal ontzettend jazzy.” (Sound of Dordt)

Savoy Room is een swingende crossoverband uit Rotterdam en omstreken. Dit jonge vijftal combineert oudere en nieuwe muziekstijlen. Zowel akoestische als elektronische ingrediënten vind je terug in hun zelfgeschreven tracks. Denk aan muziek als die van Jazzanova, Zuco 103, Moloko en 4hero.

De optredens van Savoy Room zijn door hun voortdurende vermenging van genres altijd verrassend, zoals ze al lieten zien tijdens optredens in North Sea Jazz Club, de Doelen, Dolhuis en al eerder in BIRD. Verder stond de band op verschillende festivals zoals North Sea Round Town, Jazzfestival Hillegersberg, Big Rivers, Jazz in de Gracht en de Grote Prijs van Rotterdam 2013, waar ze de publieksprijs wonnen. Ook hun radio-optredens voor o.a. Live uit Lloyd van Radio Rijnmond maakten indruk.

En nu is er dan eindelijk het debuutalbum, dat op donderdag 13 november in BIRD gepresenteerd zal worden. Gelijk met de release lanceert Savoy Room twee videoclips en aantal swingende remixen, gemaakt door verschillende producers.

Line-up:

Lotte Okkerse: zang

Floor Polder: dwarsfluit

Casper Houtman: toetsen, samples

Boris Oud: contrabas, basgitaar

Jens Kirpestein: drums

Wanneer: donderdag 13 november 2014

Aanvang: 22.00 uur

Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam

Toegang: gratis

Meer info: www.bird-rotterdam.nl