War On Drugs

Band staat in uitverkocht Paradiso.

Bijna onafgebroken speelde War On Drugs de afgelopen twee jaar op het succes van ‘Slave Ambient’ hun vorige album. Gaandeweg werden de shows steeds groter, de festivals massaler en de tv-shows (David Letterman, Jimmy Fallon) belangrijker. Die winner’s spirit hadden ze mee de studio in genomen voor een bonafide rock ‘n’ roll album. Acht maanden werkten ze aan het nieuwe album ‘Lost In The Dream’: ”Sculpting these songs into a musical rescue mission, through and then beyond personal despair and anxiety”. War On Drugs is op de nieuwe plaat een doorleefde groep à la The Band. De sound is karakteristiek. Ruimtelijk met een korte galm zoals Tom Petty en Bruce Springsteen die ook zo graag gebruiken. Nog een grote artiest als referentie: Neil Young. Het grotere geluid loopt synchroon met de alsmaar groeiende fanschare. @Paradiso

Fotografie: Hans Kreutzer