Clockwork Indigo

Drie Beast Coast crews slaan handen ineen.

Dit jaar hebben twee van de drie Beast Coast crews besloten de handen ineen te slaan: onder de naam Clockwork Indigo zijn Flatbush Zombies en The Underachievers op zaterdag 14 maart live te zien in de Melkweg, Amsterdam. 

Flatbush Zombies staan in de frontlinie van de wedergeboorte van de New Yorkse rapscene. Zonder een groot label achter zich wisten zij zich behoorlijk snel in de internationale kijker te spelen. De eerste mixtape ‘D.R.U.G.S.’ kreeg lovende kritieken en ook de single ‘MRAZ’ van het project ‘Better of Dead’ deed veel stof opwaaien. Meech & Juice tourden door Amerika met de “Beast Coast Tour” waar ook The Underachievers deel van uitmaken.

The Underachievers braken de afgelopen periode door met twee mixtapes, die beiden een geheel eigen kant lieten zien. Op ‘Indigoism’ kwam een psychedelische kant naar voren met teksten over hallucinerende drugs en spiritualiteit, terwijl het door de trap god Lex Luger geproduceerde ‘Lords of Flatbush’ meer de club banger kant op is gegaan. In juli hebben ze het album ‘The Cellar Door’ op Flying Lotus’ Brainfeeder label uitgebracht, met beats van onder andere A-Trak, Supreme Cuts en Lapalux.

Onder de naam Flatbush Zombies & The Underachievers are Clockwork Indigo hebben de twee groepen de krachten gebundeld en hebben ze eerder deze maand hun eerste en gelijknamige EP uitgebracht. Op 14 maart is het nieuwste superhiphopcollectief voor het eerst in Nederland te zien, liefhebbers van de Beast Coast sound doen er dus goed aan die dag naar de Melkweg af te reizen!

Noisey presents

Flatbush Zombies & The Underachievers are Clockwork Indigo – “The Electric Koolade Experience”

Zaterdag 14 maart 2015

Melkweg – Amsterdam

Entree: € 20,- (excl. servicekosten + lidmaatschap)

De kaartverkoop start op vrijdag 7 november om 10.00 uur via de website van de Melkweg, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.