Fratsen

Band presenteert nieuwe cd in Metropool Hengelo

HET WAS HET WACHTEN WAARD NA 45 DECEMBER 2009  IN `METROPOOL EN NOG EEN KLEIN SPECTAKEL IN DIEPENHEIM VANWEGE HET 40 JARIGE BESTAAN VAN HET PAND VAN JANNA 6 SEPTEMBER 2013. WAS HET 20 NOVEMBER 2014 WEDEROM RAAK IN MUZIEKTEMPEL METROPOOL.

FRATSEN!!!

EN OOK NOG EENS MET NIEUW MATERIAAL!  18 JAAR HEEFT HET GEDUURD MAAR DAN HEB JE OOK WAT.

IN EEN TOTAAL UITVERKOCHT METROPOOL WAS HET 20 NOVEMBER GENIETEN GEBLAZEN.

NA EERST BIJNA OMVER TE ZIJN GEBLAZEN DOOR EEN MEER DAN REDELIJKE BLUESBAND BESTAANDE UIT 5 JONGE MANNEN EVENEENS UIT HET WONDERSCHONE DIEPENHEIM, ONDER ANDERE BEWAPEND MET MONDHARMONICA EN AUTENTIEK ORGELTJE WIST DEZE FORMATIE AL SNEL EEN LEKKER SFEERTJE TE MAKEN. EEN ENERGIEK BLUESSPEKTAKEL INCLUIS HET MONDHARMONICA SPELEN OP HET ORGELTJE. ERG LEKKER WAS DE COVER LAZY VAN DEEP PURPLE.

NA ONS WEER VAN GENOEG BIER TE HEBBEN VOORZIEN WAS HET WACHTEN OP ANDRE, ROELAND, FRITS EN ADRIE.

DE GEHELE CD OVERIGENS WAS AL EEN DAG OF 2 VIA INTERNET TE BELUISTEREN VIA  DE LUISTERPAAL VAN DE VPRO. MAAR DAAR HADDEN WIJ ONS VERRE VAN GEHOUDEN. NIET IN ONS STOFFIGE HOK MET HET GELUID VAN EEN REDELIJK BELEGEN LAPTOP ALVAST LUISTEREN, NEE.WE HADDEN AL ZOVEEL JAAR GEWACHT, DUS DIE 2 DAGEN KONDEN ER OOK NOG WEL BIJ. EN SOWIESO, FRATSEN MOET JE LIVE ZIEN.

KLOKSLAG HALF 10 GEBEURDE WAAR IEDEREEN OP HAD GEWACHT. DE MATADOREN VAN DE KOUWE GROND. OPGESTAAN UIT WAAR ZE ONDER HADDEN GELEGEN ZOVEEL JAREN. ZIJN BEGONNEN ALLES KOMT GOED WORDT ONS DOOR ANDRE MET EEN RAUWE DOORLEEFDE STEM TOEGEFLUISTERD.

NA NOG WAT OUDE JUWEELTJES EVEN HET “MOMENT DE SERIEUSE” DE UITREIKING VAN DE EERSTE CD, ‘CASPAR’, VERNOEMD NAAR DE GELUIDMAN. DEZE MOCHT IN ONTVANGST GENOMEN WORDEN DOOR JOHAN DOLLEKAMP EIGENAAR VAN DE BESTE PLATENZAAK VAN HET WESTERLIJK HALFROND.

NADAT DIT OFFICIELE GEBEUREN WAS GEBEURD HEBBEN DE MANNEN UIT DIEPENHEIM ZICH UITGELEEFD OP DE OVERIGE 11 NUMMERS VAN DE NIEUWE CD AFGEWISSELD MET KUNSTSTUKJES UIT HET VERLEDEN.

NADAT ER IETS GEROEPEN WERD OVER EEN KLEIN VOGELTJE WAS DE FEESTVREUGDE NIET MEER TE OVERZIEN. EEN BERG DANSEND GRIJS, OPGEMERKT MOET WORDEN DAT DE GEMIDDELDE FRATSENFAN NOG NET ZELF NAAR BINNEN KAN. NA NOG WAT ACAPELLA GEGROM EN HET DRIFTIG AFLIKKEN VAN ELKANDER WAS HET ECHT VOORBIJ.

MAAR MET DE BELOFTE, DOOR TE GAAN TOT DE DOOD ONS HEEFT BESCHETEN GING IEDEREEN ROKEN.

FOTOGRAFIE: MOOS WOLFS

TEKST: SIDNEY OP DER HEIJDEN