Gregory Porter & Avery*Sunshine

‘King of Jazz’ in Patronaat.

De bekendheid begon in 2010 voor Porter toen hij zijn debuutalbum ‘Water’ uitbracht. Dit leverde hem meteen een Grammy nominatie op. Datzelfde geldt voor zijn tweede album ‘Be Good’ dat in 2012 werd uitgebracht. Met het derde studioalbum ‘Liquid Spirit’ dat uitgebracht werd in 2013 was het raak en sleepte hij dit jaar de Grammy voor voor ‘Best Jazz Vocal Album’ binnen.

Sommige critici noemen Porter de nieuwe ‘King of Jazz’ en scharen hem al onder grootheden als Joe Williams, Nat King Cole en Marvin Gaye. Afgelopen zomer trad Porter op tijdens de uitverkochte vrijdag van North Sea Jazz Festival en in augustus volgde Lowlands.

Avery*Sunshine staat bekend om haar verkwikkende en sprankelende live optredens. Authentieke soul en r&b zonder poespas is wat je kunt verwachten van dit dynamische duo. Al eerder werkten ze samen met artiesten als Roy Ayers, Will Downing, Music Soulchild, Michael Bublé, David Foster, Anthony Hamilton en Jennifer Holiday. Onlangs werd hun album ‘The Sunroom’ uitgebracht, met dit album wordt een combinatie van opzwepende zonovergoten nummers, verbluffende retro soul liedjes en prachtige r&b ballads ten gehore gebracht. @Patronaat

Fotografie: Loes van de Kraats