Nielson

Zanger krijgt platina award.

Nielson heeft gisteren  een platina award ontvangen voor zijn single ‘Sexy als ik Dans’ in de uitzending van De Coen & Sander Show. Het is de vierde platina award voor Nielson.

Nielson zegt: “Woooow eerste keer te gast bij de Coen en Sander show en meteen overvallen met een PLATINA PLAAT voor Sexy Als Ik Dans. Bedankt mensen in Nederland voor het luisteren van mijn muziek!!”

Nielson behaalde met “Sexy Als Ik Dans” in oktober al de gouden status. Vanaf vandaag heeft de zeer succesvolle single dan ook een platina randje. In totaal werd “Sexy Als Ik Dans” meer dan 30.000 keer gedownload. Internationaal doet de track het ook uitstekend. In België en Suriname staat de hit-single op 2, en op Curacao in de top 10.

In augustus vroeg Nielson ter promotie van ”Sexy Als Ik Dans” aan bekende Nederlanders hun meest verleidelijke dansmoves te delen. Via social media stroomden de video’s binnen en was zijn muzikale oproep een groot succes. De single staat sinds de release al weken hoog in de Nederlandse hitlijsten en is een regelrechte zomerhit te noemen.

2014 is tot nu toe een bijzonder goed jaar voor Nielson. Naast de gouden plaat voor ‘Sexy Als Ik Dans’ ontving Nielson een Buma NL Award en 100% NL Award voor de single ‘Hoe’ en zijn langverwachte en zeer succesvolle debuutalbum ‘Zo Van Ah Yeah’ kwam in maart uit. Nielson ontving al eerder een dubbel platina plaat voor ‘Beauty & the Brain’ en een platina plaat voor ‘Hoe’, zijn samenwerking met Miss Montreal.

De band Rowwen Hèze reikte de award uit aan Nielson in de uitzending van De Coen en Sander Show. Nielson speelt de komende drie dagen op het slotconcert in America van de Limburgse band.