Snowapple

TWEEDE ALBUM VOOR AMSTERDAMSE FOLK-POP-BAND.

LANCERING IN PARADISO EN TIVOLIVREDENBURG – TOURNEE DOOR EUROPA, VS, AZIË

De Amsterdamse folk-pop-band SNOWAPPLE brengt op 2 februari het album Illusion uit. Met deze tweede langspeler zetten de zangeressen en multi-instrumentalisten Laurien, Una en Laura wederom een sprookjesachtig geluid neer. Popmuziek blijft de rode draad voor Snowapple, maar er is ook ruimte voor het experiment. Op Illusion klinken invloeden door uit de elektronica, impro, krautrock en het hedendaags klassiek.

Naast de release van het album, is SNOWAPPLE ook live te bewonderen:

2 februari: Amsterdam, Paradiso

3 februari: Utrecht, TivoliVredenburg

De kaartverkoop voor deze feestelijke avonden is inmiddels gestart. Tickets zijn te bestellen via de websites van de podia.

Met hun uiteenlopende muzikale achtergronden vormen de bandleden van SNOWAPPLE een opvallend gezelschap. Hun vormende jaren in opera, jazz en gypsy komen tot uitdrukking in stemgebruik, instrumentkeuze en algeheel onvergelijkbaar bandgeluid. De vocalen van Snowapple bestaan uit drie prachtige individuele stemmen die regelmatig samensmelten in bijzondere harmonieën.

Om Illusion mogelijk te maken heeft SNOWAPPLE samengewerkt met verschillende Nederlandse en internationale producers, onder wie Roald van Oosten (Caesar), Dave Menkehorst (Sir Yes Sir, Roosbeef), Daniel Schaub (Jack Beauregard, Casper) en Joeri Saal (Spinvis, Paul Weller). Het resultaat is een folky electro-pop album met zorgvuldig gecomponeerde songs.

SNOWAPPLE over het album: ‘De stemmen en de samenzang nemen je mee naar een andere wereld, een droomwereld geweven van illusies. Dat is het idee achter Illusion, de hoop dat de werkelijkheid even vergeten wordt.’

In aanloop naar het verschijnen van Illusion heeft SNOWAPPLE onlangs haar eerste single California uitgebracht. De bijbehorende video, met beelden van de tournee langs de Amerikaanse westkust, is via deze link te bekijken.

Gelijktijdig met de release in Nederland komt Illusion uit in Engeland (Debt Records), de Verenigde Staten en Canada (Zip Records) en Japan.

Vanwege de internationale release zal SNOWAPPLE in de eerste helft van 2015 ook in deze contreien uitgebreid touren.